Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Dačić o slučaju braće Bitići: Niko ne može da kaže da Srbija ne sarađuje, ozbiljno se bavimo tim pitanjem

Kurir 29.06.2018
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija ozbiljno bavi pitanjima slučaja braće Bitići, ubijenih državljana SAD koji su učestovali u sukobima na Kosovu. Povodom rezolucije koju je usvojio Odbor američkog… »

Putin stiže u Srbiju na jesen: Čepurin potvrdio da je ruski predsednik prihvatio poziv

Kurir 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Ambasador Rusije u Beogradu… »

Američki ambasador Skat o dijalogu Beograda i Prištine: Ohrabrujemo obe strane da dođu do kompromisa

Kurir 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore između sebe, izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Vučić: Putinov dolazak u Srbiju velika čast i potvrda prijateljskih odnosa

Kurir 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Vučić se danas sastao s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom koji… »

Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju na pretnje upućene predsedniku Vučiću

Kurir 29.06.2018
NOVI SAD - Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Kurir 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Mihajlovićeva: Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora, zavisiće od Beograda i Prištine

Kurir 29.06.2018
BEOGRAD - Da li je ova godina ključna za finalizaciju pregovora između Beograda i Prištine, zavisiće pre svega od nas i naše spremnosti da idemo ka kompromisu, ali i od druge strane, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka… »

Beli preveslao glasače: Otvorio kafić u centru Beograda! Konobari ulaze kroz prozor!?

Kurir 29.06.2018
Kafedžija Nekadašnja senzacija na predsedničkim izborima digla ruke od politike i preletela iz politike u ugostiteljstvu. Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, očigledno je digao ruke od politike jer je u centru Beograda otvorio… »

Janjić: Kosovski dijalog dobio je novi format! Da li nam konačno rešenje donosi opcija razmene teritorija?

Kurir 29.06.2018
U novom broju nedeljnika Ekspres analitičari su izneli stavove o ideji poznatoj kao "Preševo za Mitrovicu" Dijalog nije ušao u završnu fazu, već je samo dobio novi format, poručuje Dušan Janjić, iz Foruma etničkih odnosa, povodom učestalih… »

Rezultati jednogodišnjeg rada Vlade Srbije: Ani prelazna ocena

Kurir 29.06.2018
Digitalizacija i finansijska stabilnost su stvari koje treba pohvaliti, dok se po pitanju životnog standarda građana, Kosova i puta u EU moglo više uraditi, ocenjuju sagovornici Kurir. Danas se navršava godinu otkako je Ana Brnabić preuzela vođenje… »