Izvor: N1 Info/Društvo arhiva vesti 29.06.2018

Danas pretežno oblačno, mestimično s kišom

N1 Info 29.06.2018
U većem delu Srbije će biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, a u severnim, centralnim i istočnim krajevima i sa pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura… »

Srbija godišnje u proseku ostane bez 36.000 stanovnika

N1 Info 29.06.2018
U Srbiji je u 2017. godini umrlo skoro 39.000 ljudi više nego što je rođeno, što pokazuje da svake godine nestaje opština veličine Bečeja ili Savskog venca, saopšio je Republički zavod za statistiku. Najveći natalitet u prethodnoj godini… »

Pompeo dodelio priznanje aktivstkinji Ivani Radović

N1 Info 29.06.2018
Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je Ivanu Radović za dobitnicu nagrade Heroj borbe protiv trgovine ljudima, saopštila je ambasada SAD u Beogradu. Ivana Radović je koordinatorka tima za istraživanje, razvoj i praćenje politika NVO… »

Dodik odlikovao Vojsku, MUP i Ministarstvo zdravlja Srbije

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Ordenom Republike Srpske na lenti Vojsku Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo zdravlja Srbije za "naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju sveukupnih odnosa i međudržavne… »

Matić: Jasna namera da se oslobode optuženi za Ćuruviju

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je za Cenzolovku da ima snažan utisak da je sudsko veće postupak za ubistvo Slavka Ćuruvije vodilo kao da ne želi da ga vodi ili je je primorano da donese unapred zacrtanu… »

Koha: EU potvrdila - ZSO u skladu sa Ustavom Kosova

N1 Info 29.06.2018
Na poslednjem sastanku u Briselu, predstavnici EU potvrdili su prištinskoj delegaciji da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova i bez izvršnih ovlašćenja, piše Koha ditore. Kako je za dnevnik… »

Da li se u Srbiji zbog Rusije ćuti o Rezoluciji Informbiroa?

N1 Info 29.06.2018
Istoričarka i bivša visoka funkcionerka u vreme SFR Jugoslavije Latinka Perović izjavila je da se u Srbiji ne govori o godišnjici Rezolucije Informbiroa i ocenila da to uopšte nije slučajno, pre svega zbog uloge koju Rusija ima u Srbiji. "Rusi su… »

Srbija kao zarobljena država - nepoštovanje zakona i Ustava

N1 Info 29.06.2018
Da je Srbija "zarobljena država" - takvu ocenu je srpska javnost prvi put čula od Evropske komisije, u poslednjoj Strategiji proširenja. Stručnjaci su na jednom skupu danas upozorili da je u Srbiji sve veći raskorak između normativnog i stvarnog, i… »

Država ujedinjenih dunstera

N1 Info 29.06.2018
Divim se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koliko ima snage i energije da se nosi sa svim problemima kako bi izveo Srbiju na pravi put i reditelju Emiru Kusturici jer ima svoj pravac i zna da uživa u životu - rekao je svojevremeno neki Mladen… »