Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Skat: SAD žele pravdu za porodicu Bitići

N1 Info 29.06.2018
Ni 19 godina od ubistva trojice američkih državljana Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija srpsko tužilaštvo još nije podiglo optužnicu protiv odgovornih. Izvor: N1 To pitanje godinama opterećuje odnose Srbije i SAD, a juče je Odbor za… »

Vučić: Poseta Putina velika čast za Srbiju

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Večernje novosti pišu da će Putin posetiti Srbiju 1. novembra, na dan… »

Skat: Beograd i Priština dobiće samo ono što se dogovore

N1 Info 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore između sebe, izjavio je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo ohrabruju… »

Brnabić: Mladi da nas nateraju da budemo politički pametniji

N1 Info 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako se… »

Vučić počasni pokrovitelj obeležavanja jubileja Radničkog

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. Vučić je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Vlada Srbije obeležava godinu dana rada 5. jula u Subotici

N1 Info 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrđeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Na pitanje o jarbolu, Vesić o Đilasu i zastavi Albanije

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da grad budžet vodi domaćinski i da može da izdvoji 400 miliona dinara za jarbol na Ušću, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio da je politika SNS-a da se srpska zastava vijori… »

Tači: SAD imaju svog predstavnika u Briselu

N1 Info 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da SAD snažno podržavaju dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije i da uvek imaju svog predstavnika u Briselu - kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. "Ja sam održao dva… »

Manter: Umesto priče o poglavljima, metoda "stanica" ka EU

N1 Info 29.06.2018
SAD i predsednik Donald Tramp su zainteresovani za stabilan Zapadni Balkan, a Bosna i Hercegovina je najveći potencijalni rizik u ovom regionu, ocenio je bivši ambasador SAD u Srbiji i predsednik Istok-Zapad instituta Kameron Manter. Manter je u… »

PSG pita Vučića: Ko su "kompletni idioti" iz Savamale

N1 Info 29.06.2018
Članovi Pokreta slobodnih građana na čelu s predsednikom Sašom Jankovićem ponovo su ispred Predsedništva Srbije postavljali pitanja predsedniku Aleksandru Vučiću na koja javnost još nije dobila odgovor, a među kojima su ona koja se tiču Kosova… »