Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 29.06.2018

Na samitu u Briselu postignut dogovor o migracijama

N1 Info 29.06.2018
Lideri 28 članica EU su postigli dogovor o migracijama na samitu u Briselu, pored pretnji Italije da će blokirati zajednička saopštenja ako njeni evropski partneri ne preuzmu precizne obaveze u pogledu prijema migranata. "Lideri EU su se sporazumeli… »

Tramp podržao novinare posle napada u Merilendu

N1 Info 29.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp izrazio je danas, što je neuobičajeno za njega, podršku novinarima posle oružanog napada u prostorijama lista "Kapital" u Anapolisu, u kojem je život izgubilo pet osoba, prenela je agencija AP. Tramp je u Beloj kući… »

Merkel: Grčka i Španija prihvatiće nazad migrante

N1 Info 29.06.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da su Grčka i Španija izrazile spremnost da prihvate nazad migrante registrovane u tim zemljama, koji su zatim otišli u Nemačku. Nakon samita EU u Briselu, Angela Merkel je rekla da su se Grčka i… »

Američki vojnici posle sedam decenija napuštaju Seul

N1 Info 29.06.2018
SAD danas formalno okončavaju sedam decenija dugo vojno prisustvo u Seulu, otvaranjem novog glavnog štaba dalje od severnokorejske granice. Američke trupe su bile stacionirane u Seulu otkako su prvi put došle u Južnu Koreju 1945, da bi razoružale… »

Himlerova ćerka radila za nemačku špijunsku službu

N1 Info 29.06.2018
Nemačka spoljna obaveštajna agencija BND potvrdila je da je ćerka jednog od vodećih nacista, komandanta SS-a Hajnriha Himlera, radila za tu službu kao sekretarica početkom 60-ih godna. BND je listu Bild navela da je Gudrund Burvic-Himler, koja je… »

Italijanske luke biće celog leta zatvorene za migrante

N1 Info 29.06.2018
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da će "celog leta" biti zatvorene italijanske luke za brodove nevladinih organizacija koje spasavaju migrante na Sredozmenom moru. "Te nevladine organizacije će Italiju videti samo na… »

Oko stotinu migranata nestalo na Sredozemnom moru

N1 Info 29.06.2018
Oko stotinu migranata nestalo je na Sredozemnom moru i strahuje se da su se utopili pošto se njihov brod prevrnuo istočno od obale glavnog grada Libije, Tripolija, saopštila je libijska obalska straža. Libijska obalska straža spasla je 16 ljudi iz te… »

Lekar osuđen zbog silovanja 32 pacijentkinje

N1 Info 29.06.2018
Lekar u penziji osuđen je u Francuskoj na deset godina zatvora zbog silovanja 32 pacijentkinje u prošlosti. Bivši lekar u gradiću od 2.000 stanovnika Aržan-sir-Soldr u cetralnoj Francuskoj, 68-ogodišnji Tijeri Dasas je proglašen krivim za silovanje… »

Ministar finansija demantovao da SAD žele da napuste STO

N1 Info 29.06.2018
Američki ministar finansija Stiven Mnučin demantovao je pisanje medija da predsednik SAD Donald Tramp želi da povuče SAD iz Svetske trgovinske organizacije (STO). "Nema nikakvih novih informacija", rekao je on za Fox Business Network i dodao da "neće… »

Preminuo pisac Harlan Elison

N1 Info 29.06.2018
Američki pisac Harlan Elison, autor priče "Dečak i njegov pas" i brojnih drugih priča koje su udarale na društvo košmarnim i ponekad crnohumornim scenarijima, umro je u 85. godini. Njegovu smrt je potvrdio Bil Šefer, urednik u Elisonovoj… »