Izvor: Niške vesti arhiva vesti 29.06.2018

Krkobabić pozvao zadrugare u Nišu da konkurišu za pomoć države

Niške vesti 29.06.2018
Krkobabić je istakao da je namera Vlade Srbije da tim sredstvima pomogne osnivanje i razvoj 60 do 70 zadruga. „Očekujemo osnivanje novih povrtarskih, voćarskih, pčelarskih, složenih zadruga. Novac će biti odobren za nabavku osnovnog stada… »

Najteže operacije kičme kod dece, ubuduće i u niškom KC o trošku države

Niške vesti 29.06.2018
Niški Klinički centar je, zahvaljujući zalaganju Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, od danas i zvanično postala referentna zdravstvena ustanova u ovom delu Srbije, u kojoj će ubuduće o trošku države, biti… »

Za podsticaj rađanja iz državne kase 500 miliona dinara

Niške vesti 29.06.2018
Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović istakla je danas u Nišu da će država ove godine dodeliti lokalnim samoupravama 500 miliona dinara u okviru Strategije podsticaja rađanja. „Konkurs je završen i… »

„Slike Evrope u Ruskoj putopisnoj kulturi“

Niške vesti 29.06.2018
Usmeravajući pažnju na simboličko mapiranje evropskog prostora u ruskoj kulturi, u ovom predavanju ispituju se reprezentaciono-narativne strategije kojim se uspostavlja složeni normativni konstrukt „Evrope“ u ruskoj samosvesti. Polazeći od… »

Ministar Udovičić u Nišu dodelio 196 stipendija najboljim studentima

Niške vesti 29.06.2018
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je 196 stipendija najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Ovim činom ministar Udovičić, ujedno i predsednik Fonda za mlade talente, nastavio je dugogodišnju praksu nagrađivanja izvrsnosti i… »

Naissus Niš: I dalje izbija voda na uglu ulica Prvomajske i Vojvode Stepe

Niške vesti 29.06.2018
Izbija voda na uglu ulica Prvomajske i Vojvode Stepe, kod crkve Sveti Luka. Ekipe JKP“Naissus“ obavljaju radove na vodovodnoj mreži u vremenu do 15 sati. Zbog današnjih radova neće biti prekida u vodosnabdevanju. Nastavljaju se radovi na popravci… »

Svi za Acka!

Niške vesti 29.06.2018
Ekipu velikog broja DJ-eva na ovom „open air“ spektaklu predvodiće jedan od najtraženijih domaćih DJ-eva Marko Milosavljević. Cena ulaznice je 500 dinara i može se nabaviti u WinWin radnjama širom zemlje, kao i preko sajta www.ddtickets.rs… »

Mladić koji je izboden srpom životno ugrožen

Niške vesti 29.06.2018
„Čak tri hirurške intervencije su urađene, na respiratoru je, životno je ugrožen“, saoštili su u niškom Kliničkom centru. Životno je ugrožen i smešten je na intnenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, dodaju. Sukob između izbodenog M.M (28) i… »

Radnički bolji i od Rabotničkog

Niške vesti 29.06.2018
Radnički je na pripreme otišao u slovenačke Terme Čatež sa starim i novim igračima u svojim redovima. Tamo su zabeležili tri pobede nad svojim prijateljskim rivalima, pa su tako protiv lokalnih NK Krško i ND Gorica slavili oba puta sa 2:1. Treći… »

Puna ravnopravnost, bolje i tolerantnije društvo nakon usvajanja zakona

Niške vesti 29.06.2018
U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Nišu je, nakon Beograda, Novog Sada i Kragujevca održana Javna rasprava o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti, a 3. jula ovaj nacrt će biti predstavljen u Novom… »