Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Dačić: Srbija se ozbiljno bavi pitanjima slučaja braće Bitići

Novi magazin 29.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija ozbiljno bavi pitanjima slučaja braće Bitići, ubijenih državljana SAD koji su učestovali u sukobima na Kosovu. Povodom rezolucije koju je usvojio Odbor američkog… »

Večernje novosti: Putin stiže 1. novembra u Srbiju

Novi magazin 29.06.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju 1. novembra, na dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu 1918. godine, pišu Večernje novosti. List u izdanju od subote, 30. juna, navodi da bi povodom 100 godina od završetka Velikog rata trebalo… »

Ambasador Skot: Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dogovore dijalogom

Novi magazin 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore između sebe, izjavio je danas ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Vučić: Putinov dolazak velika čast za Srbiju

Novi magazin 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je poseta ruskog predsednika Vladimira Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Vučić se danas sastao s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom koji… »

NATO: Kosovo vidno napreduje ali mora da radi na normalizaciji odnosa sa Srbijom

Novi magazin 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali izjavio je danas u Prištini da NATO vidi stvarni napredak na Kosovu, ali je ocenio i da Priština treba još toga da postigne, posebno na polju normalizacije odnosa sa Srbijom. Posle susreta s… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Novi magazin 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Koha: EU potvrdila da će ZSO biti formirana u skladu sa Ustavom Kosova i bez izvršnih ovlašćenja

Novi magazin 29.06.2018
Na poslednjem sastanku u Briselu, predstavnici EU potvrdili su prištinskoj delegaciji da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova i bez izvršnih ovlašćenja, piše danas Koha ditore. Kako je za dnevnik… »

Tači: SAD snažno podržavaju dijaloga Kosova i Srbije

Novi magazin 29.06.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije SAD snažno podržavaju i uvek imaju svog predstavnika u Briselu, kako bi koordinisale taj proces i dale konkretnu podršku tom procesu. "Ja sam održao dva… »

Janković: Vučiću nećeš pobeći od pitanja, nećeš pobeći od zakona i pravde

Novi magazin 29.06.2018
Članovi Pokreta slobodnih građana na čelu s predsednikom Sašom Jankovićem ponovo su danas ispred Predsedništva Srbije postavljali pitanja pdsedniku Aleksandru Vučiću na koja javnost još nije dobila odgovor, a među kojima su ona koja se tiču… »

U Stepojevcu evakuisano 30 ljudi, u Obrenovcu nema povređenih

Novi magazin 29.06.2018
U Stepojevacu, u beogradskoj opštini Lazarevac, večeras su vatrogasci evakuisali 30 ljudi koji su najugroženiji usled padavina, dok u Obrenovcu niko nije ugrožen, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). U Stepojevcu se nalazi i… »