Izvor: PC Press arhiva vesti 29.06.2018

Apple patentirao novi nači za transfer podataka na iPhone uređajima

PC Press 29.06.2018
Postoji više načina da se neki podaci sa jednog iPhone-a pošalju na drugi, pa mogu da se pošalju preko iMessage servisa, Dropbox linka, preko WhatsApp-a, Google Drive-a, pa i preko odgovarajuće opcije u obliku AirDrop-a. Sada se čini da je Apple… »

Futrola sa tehnologijom vazdušnih jastuka štiti telefon pri padu

PC Press 29.06.2018
Svi smo imali one trenutke kada osećamo da se vreme zaustavilo, dok gledamo kako nam telefon ispada iz ruke i pada na zemlju. Uzimajući u obzir da uređaji poput iPhone-a koštaju 1.000 dolara, ovo može biti prilično srceparajuć trenutak za mnoge… »

Google Assistant naučio da je robot

PC Press 29.06.2018
Google je naučio svog pomalo kontroverznog glasovnog asistenta o tome šta znači biti robot, te ne biti čovek, pa ovaj sada zna ponešto o svom identitetu, što mu omogućava da korisnike obavesti da ne komuniciraju sa ljudskim bićem, već sa… »

AI robot kao član SpaceX posade

PC Press 29.06.2018
SpaceX je 29. juna lansirao svoju petnaestu teretnu misiju koja se zaputila ka NASA-inoj Internacionalnoj svemirskoj stanici, te ponela oko 2.700 kilograma zaliha koje su smeštene na vrh Falcon 9 rakete. Tako je letelica ponela zalihe hrane i vode za… »

LinkedIn uvodi QR kodove radi lakšeg povezivanja

PC Press 29.06.2018
Dok je Facebook prava mreža za druženje, ima mnogo onih koji se okreću LinkedIn-u kada žele da drže svoje društvene aktivnosti odvojene jedne od drugih, čuvajući lične i profesionalne podatke na različitim platformama. Sada, ako ste verni… »

U Srbiji preko 50% kompjuterski nepismenih

PC Press 29.06.2018
Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je na početku prvog sastanka Radne grupe za izradu Predloga strategije razvoja digitalnih veština, koji je održan u četvrtak 28. juna, da je u Republici… »

Sony Mobile se povlači sa tržišta Turske, Afrike i Bliskog istoka?

PC Press 29.06.2018
Kako što je poznato, Sony Mobile je jedini deo japanske kompanije koji beleži gubitke, tako da na sve moguće načine pokušava da spreče sledeće. Prema poznatom izvoru informacija, Evanu Blass-u, kako bi se postigle određene uštede, Sony Mobile… »

Coinhive epidemija virusa koji tajno rudare kriptovalute

PC Press 29.06.2018
Virus koji tajno rudari kriptovalute, te preuzima kontrolu nad pogođenim računarima i telefonima, a nakon posete kompromitovanim web-sajtovima, raširio se u poslednja tri meseca, za šta su, kako kažu bezbednosni stručnjaci, najpre odgovorne rizične… »

Review: Novi konkurent u srednjoj klasi – Wiko View 2 Pro

PC Press 29.06.2018
Jedan od telefona koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem MWC sajmu i nesumnjivo pobrao simpatije publike, bio je Wiko View 2 Pro. Konačno, stigao je do naše redakcije na test… Zarez ekrana je preko noći osvojio svet, a View 2 Pro je prvi Wiko… »

BBC objavio svoju kompletnu istoriju računara

PC Press 29.06.2018
Tokom osamdesetih godina prošlog veka televizija BBC je bila pionir u predstavljanju kompjutera širokim narodnim masama, pa je u okviru Computer Literacy projekta lansirala i sopstveni kompjuter BBC Micro, te gledaoce podučavala programiranju… »