Izvor: Plus online arhiva vesti 29.06.2018

Radmila Nešić, novopostavljeni koordinator za romska pitanja: Do kraja godine dobićemo Lokalni akcioni plan za Rome

Plus online 29.06.2018
Na konkurs Grada Pirota namenjen udruženjema gradjana i nevladinim organizacijama, UG “Ternipe” konkurisalo je projektom koji podrazumeva kreiranje i sprovodjenje javnih mera i politika za unapredjenje položaja Roma i Romkinja u Pirotu. Projektom… »

U toku vakcinacija goveda i ovaca protiv bolesti plavog jezika

Plus online 29.06.2018
Veterinari ovih dana privode kraju vakcinaciju goveda protiv plavog jezika i antraksa. Direktor Veterinarske klinike, Dejan Živić, kaže da uporedo sa tim rade i ispitivanje mleka na bakterije, vađenje krvi kod ovaca u cilju ispitivanja na brucolezu… »

Mnogo dilema u Radničkom i oko Kluba!

Plus online 29.06.2018
Da li je u pirotskom Radničkom “zatišje pred buru” ili samo tišina koja ne najavljuje nešto posebno, znaće se uskoro. Zoran Nikolić, predsednik Kluba ove nedelje je odsutan, a kako nezvanično saznajemo odredjene poslove, što se prelaznog roka… »

Koncertom Folklornog ansambla počela manifestacija “Pirotsko leto 2018.”

Plus online 29.06.2018
U prepunoj sali Doma vojske večeras je održan koncert Folklornog ansambla Doma kulture Pirot. Upravo zbog lošeg vremena prekinuta je tradicija održavanja koncerta na otvorenom, na Trgu ispred Doma kulture, kada je gledalaca znatno više. Iskoristili… »

Pozitivan uticaj Koridora 10 na lokalni ekonomski i društveni razvoj

Plus online 29.06.2018
Danas je u Prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot održana panel diskusija o temi “Analiza uticaja izgradnje Koridora 10 na lokalni ekonomski i društveni razvoj”. U diskusiji su učestvovali predstavnici resornog ministarstva, lokalne… »

Složni Suvodolci obnovili crkvu u selu

Plus online 29.06.2018
Kišovito i prohladno vreme pretposlednjeg dana juna nije umanjilo užitak koji pruža predivan ambijent u kojem se nalazi Crkva Sveti Ignjatije Bogonosac u Velikom Suvodolu, selu nadomak Pirota. Do Crkve, koja je, ako je suditi po godini koja je… »

Zakazane sednice Veća i Skupštine grada

Plus online 29.06.2018
Sednica Gradskog veća zakazana je za sredu, 4.jul sa početkom u 10 časova. Većnici će razmatrati odluke: o izmenama i dopunama Odluke od budžetu grada za 2018.godinu, o izradi Plana detaljne regulacije “Pirot-centar”, o izradi Plana detaljne… »

Leto nam se vraća iduće nedelje!

Plus online 29.06.2018
Prognostičari ovih dana u Srbiji, konačno najavljuju od nedelje očekuju nas, napokon, letnje temperature! Zbog snažnog ciklona iznad cele zemlje, sve do subote nas očekuje oblačno i hladno vreme za ovo doba godine sa povremenom kišom, a onda će… »

Naxi Plus radio od 1.jula realizuje letnju programsku šemu!

Plus online 29.06.2018
Sledeći Programsku šemu Naxi National mreže i naše Medijske kuće, Redakcijski kolegijum odlučio je da tokom jula meseca realizuje izmenjeni program. Ljubitelji nezaboravnih hitova imaće prilike da uživaju u najboljoj muzici , reklamnim spotovima i… »

Nove radionice, za poslovne subjekte i institucije, u okviru projekta “Korak do posla”

Plus online 29.06.2018
Udruženje građana “Ternipe” u partnerstvu sa Udruženjem Osveženje i uz podršku SIPRU tima Vlade Srbije i Ugovorne okružne privredne komore Pirot realizuje projekat ”Korak do posla“, čiji je cilj povećanje zapošljivosti mladih iz… »