Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Još jedno povlačenje priznanja Kosova

RTS 29.06.2018
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je još jedna zemlja povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, ali da će ime te države objaviti iduće nedelje, dodajući samo da nije… »

Čepurin: Putin prihvatio da poseti Srbiju

RTS 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da poseti… »

Skot: Ohrabrujemo Beograd i Prištinu da intenziviraju razgovore

RTS 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo naredak Srbije u… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

RTS 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja. Istakao je da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru te komisije, s ciljem… »

Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju na pretnje Ristića

RTS 29.06.2018
Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević pozvao je nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša Ristić. "Ne smemo… »

Pokret Otadžbina: Vodi se hajka protiv Ristića, nema pretnji

RTS 29.06.2018
Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina", čije je pismo Putinu potpisao poslanik Slaviša Ristić, saopštava da se protiv Ristića vodi medijska hajka, sa ciljem da se "galamom" prekrije sadržaj pisma i izbegne diskusija o navodima iz tog pisma… »

Regionalni forum mladih u Novom Sadu

RTS 29.06.2018
Treći regionalni forum mladih koji bi trebalo da, u okviru dijaloga, obezbedi trajne modele saradnje u regionu za budućnost, zasnovane na pomirenju i međusobnom razumevanju, otvoren je u Novom Sadu. Generalni pokrovitelj foruma je premijerka Srbije Ana… »

Obeležavanje godinu dana rada Vlade u Subotici 5. jula

RTS 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Ane Brnabić zvanično će biti obeleženo u četvrtak, 5. jula 2018. godine u Subotici, rečeno je "Tanjugu" u Kabinetu premijerke. Premijerka će sa članovima Vlade provesti ceo dan u Subotici gde će, između ostalog, posetiti… »

Priština: ZSO će biti formirana po kosovskom ustavu

RTS 29.06.2018
Zajednica srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji biće formirana prema kosovskom ustavu i neće imati izvršnu moć, stav je Brisela koji je tokom poslednje runde dijaloga na tehničkom niivou saopšten prištinskoj delegaciji, piše prištinska… »

Usvojen rebalans budžeta grada Beograda

RTS 29.06.2018
Skupština grada Beograda usvojila je rebalans budžeta, kojim su planirana ukupna sredstva u iznosu od 103,28 milijardi dinara. To je za 25,14 miliona dinara više u odnosu na sredstva planirana budžetom za ovu godinu, naveo je zamenik gradonačelnika… »