Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Putin u Srbiji 1.novembra, stiže i ruska vojna donacija?

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Ruski predsednik Vladimir Putin doći će u posetu Srbiji 1. novembra, na Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, saznaju Novosti. Novosti pišu i da bi tada u Beogradu trebalo da bude upriličena vojna parada povodom sto godina od… »

Skot: Ohrabrujemo Beograd i Prištinu da intenziviraju razgovore

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja i istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru te… »

Tači:NATO je na Kosovu, a sada je vreme da Kosovo bude u NATO

RTV 29.06.2018
PRIŠTINA - Predsednik Parlamentarne skupštine NATO, Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je… »

Vučević: Nadležni organi hitno da reaguju na pretnje Ristića

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević pozvao je danas nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku Aleksandru Vučiću koje je juče izrekao poslanik Slaviša… »

Otadžbina: Hajka protiv Ristića kao protiv Olivera Ivanovića

RTV 29.06.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina", čije pismo Putinu je potpisao poslanik Slaviša Ristić, saopštava da se protiv Ristića vodi medijska hajka, sa ciljem da se "galamom" prekrije sadržaj pisma i izbegne diskusija o navodima… »

Vučić pokrovitelj proslave 100 godina osnivanja Radničkog

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja stogodišnjice postojanja Radničkog, uz zahvalnost Dušanu Dudi Ivkoviću, Ljubinku Toši Veselinoviću, Saši Jovićeviću i Radetu… »

Premijerka i ministri će godinu dana rada Vlade obeležiti u Subotici 5. jula

RTV 29.06.2018
SUBOTICA - Godinu dana rada Vlade Ane Brnabić zvanično će biti obeleženo u četvrtak, 5. jula 2018. godine u Subotici, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijerke. Predsednica Vlade će sa članovima Vlade provesti ceo dan u tom gradu gde će, između… »

Savet UN usvojio izveštaj o ljudskim pravima za Srbiju

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Savet za ljudska prava UN usvojio je, na svom 38. zasedanju u Ženevi, izveštaj Radne grupe za Univerzalni periodični pregled za Srbiju, u kojem stoji da je naša zemlja pokazala posvećenost zaštiti ljudskih prava načinom na koji se… »

Linta: Izjava Plenkovića u EP skandalozna, ali očekivana

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Skandalozna, ali očekivana izjava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je 90-tih "Srbija bila agresor, a Hrvatska žrtva:, ocenio je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta. "Izjava Plenkovića u Evropskom parlamentu je u skladu… »