Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 29.06.2018

Dačić: Još jedna zemlja povukla priznanje nezvisnosti Kosova

Slobodna Evropa 29.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da je još jedna zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova, ali nije hteo da kaže koja jer još nije stiglo zvanično obaveštenje. Dačić je na konferenciji za novinare u Ministarstvu… »

SAD očekuju rešenje slučaja Bitići, Srbija tvrdi da radi na tome

Slobodna Evropa 29.06.2018
„Posvećeni smo slučaju i radimo sve što možemo“ - tako Beograd odgovara na još jedan u nizu poziva koji stižu iz SAD, a kojim se od Srbije traži rasvetljavanje ubistva američkih državljana, trojice braće Bitići u julu 1999. godine u Srbiji… »

Ambasador Skot: Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dogovore dijalogom

Slobodna Evropa 29.06.2018
Srbija i Kosovo dobiće samo ono što dijalogom dogovore između sebe, izjavio je u petak ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot. Upitan šta je maksimum koji Srbija može da dobije iz razgovora o rešenju kosovskog pitanja, ambasador je kazao da SAD "samo… »

Vašington: Ivana Radović 'heroina borbe protiv trgovine ljudima'

Slobodna Evropa 29.06.2018
Ivana Radović iz beogradske nevladine organizacije ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima, dobitnica je ovogodišnje nagrade TIP Hero koju američki Stejt department svake godine, prilikom objavljivanja Izveštaja o trgovini ljudima, dodeljuje… »

Kosovo: Tri osobe uhapšene zbog sumnje u terorizam

Slobodna Evropa 29.06.2018
Tri osobe uhapšene su danas na Kosovu pod sumnjom da su izvršile krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova povezana sa terorizmom, saopšteno je iz Policije Kosova. Jedna osoba uhapšena je i u Nemačkoj. Do ove akcije je došlo nakon… »

Stoltenberg: Pozivnica Makedoniji za NATO za dve nedelje

Slobodna Evropa 29.06.2018
Za dve nedelje će NATO savez izdati pozivnicu za makedonsko članstvo u alijansi, ali zemlja neće postati punopravna članica dok se ne okončaju sve unutrašnje procedure, uključujući i promenu Ustava, poručio je generalni sekretar NATO, Jens… »

Đukanović: Crnu Goru niko neće skrenuti s EU puta

Slobodna Evropa 29.06.2018
Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija, poručio je predsjednik države Milo Đukanović, navodeći da su primjetne namjere u stvaranju percepcije da Crna Gora možda i ne želi ostvarenje evropskog cilja. Đukanović je na… »

Lukač: Dodatni policajci MUP RS sprečavaće dolazak migranata

Slobodna Evropa 29.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će MUP RS angažovati dodatni broj ljudi kako bi se pomoglo Graničnoj policiji BiH u zaštiti granice i sprečavanju nelegalnih ulazaka migranata u zemlju. "S obzirom da je… »

Srbija zarobljena u bezakonju

Slobodna Evropa 29.06.2018
U Srbiji je prisutan trend da se smanjuju prava građana i medijskh sloboda, dok se za to vreme urušavaju institucije, ocenili su učesnici debate pod nazivom "Zarobljavanje države - kako sprečiti dalje urušavanje institucija?", koja je održana u… »

Bulc: EU izdvojila 600 miliona eura za saobraćajne projekte u BiH

Slobodna Evropa 29.06.2018
Evropska komesraka za transport Violeta Bulc izjavila je u petak u Sarajevu da je Evropska unija spremna da izdvoji 600 miliona eura za saobraćajne projekte u BiH, ali da od predstavnika različitih nivoa vlasti u zemlji zavisi da li će ta sredstva biti… »