Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 29.06.2018

Zaev na albanskom i makedonskom jeziku pozvao građane da kažu „Da“ NATO-u

Sputnik 29.06.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev, preko društvenih mreža na makedonskom i albanskom jeziku, pozvao je građane da se izjasne za priključenje te države NATO-u. „Ja sam Makedonac i pozivam sve, Makedonce, Albance, Turke, Srbe, Vlase, Rome, Bošnjake i… »

Bratska ljubav Srbije i Srpske

Sputnik 29.06.2018
U Banjaluci su uručena odlikovanja povodom Vidovdana, a predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je na svečanosti poručio da se samo ljubavlju prema narodu i državi može preživeti teško vreme i naglasio da su Srbi zajedništvom očuvali svoje… »

Nevreme nije ugrozilo Hilandar

Sputnik 29.06.2018
Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, zahvatilo je pre tri dana Manastir Hilandar koji tom prilikom nije bio ugrožen, niti oštećen, ali je šteta pričinjena putevima. Usled obilnih padavina koje su tog dana trajale tri i po sata, na… »

Ogromna kolona vozila „zarobljena“ na granici sa Makedonijom

Sputnik 29.06.2018
Kolona vozila protezala se na srpsko-makedonskoj granici, a prema rečima vozača „zarobljenih“ na ovom potezu, automobili i teretnjaci stajali su od 14 sati, piše Blic, navodeći da, iako su gužve još velike, saobraćaj je pušten posle dva sata… »

Milačić: Kosovo je srce i Crne Gore, ne samo Srbije

Sputnik 29.06.2018
Lider opozicione crnogorske Prava Crne Gore Marko Milačić kazao je da je Kosovo neraskidivo povezano sa crnogorskim identitetom i duhovnošću, kao i da je ono deo „crnogorskog bića“. Milačić je u Nikšiću, na Vidovdan, poručio da se ne sme… »

Braća Sokolović zaustavila rasulo srpskog naroda — spomenik u vreme ugroženog Pećkog trona

Sputnik 29.06.2018
Spomenik braći Sokolović, Mehmedu i Makariju, paši i patrijarhu, spomenik je duši srpskog naroda, oda bratskoj ljubavi i bratstvu svih ljudi, istakao je akademik Matija Bećković na otkrivanju spomenika braći Sokolović u Andrićgradu. Bećković je… »