Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 29.06.2018

Potop u Srbiji: Evakuisano više ljudi u Stepojevcu, otežan saobraćaj na Ibarskoj magistrali

Sputnik 29.06.2018
Zbog nevremena i vodenih bujica u Stepojevcu evakuisano više od 30 osoba. Obilne padavine napravile su ogromne probleme na ulicama Novog Sada. U Subotici jedna osoba povređena. I Beograd pogođen nevremenom... Obilne kiše izazvale su štetu širom… »

Beograd — mesto dijaloga Rusije sa Evropom

Sputnik 29.06.2018
To što Srbija ne podržava antiruske mere zapadnih zemalja dobro je za samu Srbiju, jer ona tako postaje mesto dijaloga Rusije i Zapada, smatra Andrej Klimov, potpredsednik Spoljnopolitičkog komiteta Gornjeg doma ruskog parlamenta. Andrej Klimov je sa… »

Sprema li se zaplet da Priština raspiše referendum

Sputnik 29.06.2018
Kosovski političari pribojavaju se da će Tači pristati na stanje „zamrznutog konflikta“. Takozvani predsednik Kosova želi da čuje glas naroda i da na taj način izbegne eventualnu krivicu ako Kosovo ipak bude moralo da pravi kompromis sa… »

Papa korak bliže Srbiji — velika prepreka i dalje stoji

Sputnik 29.06.2018
Dolazak državnog sekretara Vatikana, kardinala Pjetra Parolina u Srbiju, ima cilj da pokrene razgovore o papinoj poseti. Pomaka nabolje u međusobnim odnosima je bilo, ali je pitanje da li je to dovoljno za odvažnije korake i da li bi to po Srbiju bilo… »

I FIFA priznala: Srbija je protiv Švajcarske oštećena za penal

Sputnik 29.06.2018
Grupna faza Svetskog prvenstva je okončana i ovog petka u Rusiji nema utakmica. To je idealna prilika za rekapitulaciju dosadašnjih događaja sa Mundijala. Jedan od najupčatljivijih detalja je svakako upotreba VAR tehnologije, koja se, ipak, nije… »

Evo u kojim grčkim letovalištima još uvek nema ništa od kupanja (foto, video)

Sputnik 29.06.2018
Situacija u mestima u Grčkoj koja su prethodnih dana bila pogođena jakim nevremenom postepeno se normalizuje. Ipak, na pojedinim plažama kupanje još uvek nije moguće... Posledice potopa na Sitoniji još uvek su uočljive na pojedinim plažama, a zbog… »

Prvi gosti Narodnog muzeja — faraoni

Sputnik 29.06.2018
Specijalna gošća na otvaranju Narodnog muzeja bila je direktorka Egipatskog muzeja u Kairu Sabah Abdel Kasem. Ekskluzivno za Sputnjik ona je otkrila prve impresije, ali i planove za saradnju između naših institucija kulture. Početak rada Narodnog… »

Šta za rusku vojsku znači povlačenje iz Sirije

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Putin je odavno govorio da je broj vojnika i tehnike u Siriji u skladu sa potrebama na terenu, kako bi se izvršili svi zadaci i kako bi se vojni konflikt postepeno preveo na režim političkog regulisanja. Povlačenje borbene tehnike i… »

Zašto Srbiji ne zavide „veliki“, ali joj zavide „mali“ (video)

Sputnik 29.06.2018
Srbija je danas najslobodnija zemlja u Evropi — jedina je rekla da neće da uvede sankcije Rusiji, da neće da protera ruske diplomate i da ne želi u NATO, ocenjuje general-major Vidosav Kovačević. U Crkvi Lazarici patrijarh Irinej služio je na… »