Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 29.06.2018

Malagurski: Istina o malinarima! (video)

Sputnik 29.06.2018
Malinari. Ili kako ih mnogi ljudi zamišljaju. A tako je možda i bilo do 2015. godine, kada je Srbija bila prva u svetu po proizvodnji i izvozu malina, ispred Čilea i Poljske. Cena je bila dobra, zato nije bilo ni protesta. Seljaci su zaboravili na… »

Tači: Vreme je da Kosovo bude u NATO-u

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali razgovarao je danas u Prištini sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i tom prilikom izrazio zadovoljstvo saradnjom sa kosovskim parlamentom, saopštio je Kabinet kosovskog… »

Sputnjik rešava Dačićevu zagonetku: Koja zemlja bi mogla da povuče priznanje Kosova

Sputnik 29.06.2018
Sudeći po opisu šefa diplomatije, zemlja koja bi mogla da povuče priznanje je Papua Nova Gvineja. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je imejlom dobio notu da je jedna zemlja povukla priznanje Kosova, a da očekuje da sledeće nedelje… »

Čepurin: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da… »

Šesta nota o povlačenju priznanja Kosova

Sputnik 29.06.2018
Još jedna zemlja povukla je priznanje kosovske nezavisnosti, izjavio je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. On nije hteo da kaže koja država je u pitanju, jer još nije stiglo zvanično obaveštenje. Dačić je na konferenciji… »

Gujon za Sputnjik: Zašto sam za slavu uzeo Vidovdan

Sputnik 29.06.2018
Francuski humanitarac Arno Gujon i njegova porodica su počeli da proslavljaju Vidovdan. On je otkrio za Sputnjik šta ga je navelo da posle dobijanja srpskog državljanstva uzme i krsnu slavu i zašto se opredelio baš za Vidovdan. Gujon ističe da pre… »

Još jedna poruka Srbiji iz Amerike

Sputnik 29.06.2018
SAD žele da ohrabre i Beograd i Prištinu da dođu do kompromisa za pitanje KiM, izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot i naveo da Sjedinjene Države ovu godinu vide kao ključnu za rešavanje tog pitanje, posebno ako hoćemo da vidimo naredak Srbije u… »

Amerika zacrtala šta Srbija mora da učini da bi se odnosi dve zemlje razvijali

Sputnik 29.06.2018
Odbor Predstavničkog doma SAD za spoljne poslove usvojio je rezoluciju o ubistvu braće Bitići u Srbiji 1999. godine, kojom pozivaju na privođenje pravdi odgovornih. U toj rezoluciji se takođe navodi da bi napredak u rešavanju tog slučaja trebalo da… »

Sever na udaru Prištine: Režija da se proglasi „agresija Srbije“

Sputnik 29.06.2018
Slanje specijalnih albanskih jedinica na sever Kosova, bez vidnog povoda, pokazna je vežba Prištine koja želi da isprovocira Srbiju na ozbiljan sukob. Priština kao da samo traži povod da isprovocira incident. Specijalne jedinice Rosu uputile su se na… »

Drugi čovek Vatikana stiže u Srbiju

Sputnik 29.06.2018
Državni sekretar Vatikana, kardinal Pjetro Parolin u subotu će prvi put posetiti Srbiju, piše „Politika“. Kako navodi list, Parolina će po dolasku primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova… »