Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 29.06.2018

Tramp: SAD treba da izađe iz STO

Sputnik 29.06.2018
Američki predsednik Donald Tramp nekoliko puta je rekao zvaničnicima iz Bele kuće da želi da SAD napuste Svetsku trgovinsku organizaciju (STO), saopštio je portal „Aksios“, pozivajući se na izvor blizak pregovorima o tom pitanju sa Trampom… »

Zaokret: Kina i EU zajedno protiv Amerike

Sputnik 29.06.2018
Bez obzira na nesuglasice u sferi investicija, industrijskoj politici i povodom pitanja pristupa tržištima, Kina i EU imaju nameru da koordinišu politiku i mere kao odgovor na protekcionizam SAD. Brisel i Peking su se u Pekingu 25. juna dogovorili o… »

Dvoje mrtvih, stotine ranjenih u skobu izmedju izraelaca i Palestinaca

Sputnik 29.06.2018
Izraelske snage ubile su danas dva Palestinca, među kojima 14-godišnjeg dečaka, i ranile 415 ljudi vatrom iz automatskog oružja i suzavcem tokom protesta Palestinaca duž Pojasa Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u Gazi. Kako navode, dečak… »

Štajnmajer: Nadam se napretku u realizaciji Minskog sporazuma

Sputnik 29.06.2018
Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer izjavio je u petak da se nada da će korak po korak napredovati realizacija sporazuma o rešavanju situacije na istoku Ukrajine, postignutog u Minsku. „Dokument koji je posle dugih pregovora razrađen… »

Pentagon: Rusija i Kina prete iz kosmosa

Sputnik 29.06.2018
Rusko i kinesko kosmičko oružje je u fazi izrade i pojaviće se u najbližoj budućnosti, izjavio je šef Obaveštajne uprave Pentagona, general-potporučnik Robert Ešli. Prema njegovim rečima, Rusija i Kina rade na tome da obaraju satelite i s kopna… »

Ruski „Roskomndazor“ upozorio TV kanal „Frans 24“ da je narušio zakon

Sputnik 29.06.2018
Ruska agencija „Roskomndazor“ upozorila je osnivače televizijskog kanala „Frans 24“, registrovanog u Rusiji, da narušavaju zakon o medijima, saopštio je izvor s televizijskog i radio-difuznog tržišta. Proučivši licence, agencija je utvrdila… »

Kakvu će korist Srbija imati od „Turskog toka“

Sputnik 29.06.2018
Gas koji će proticati drugim krakom gasovoda „Turski tok“ može da se prenosi kroz gasni transportni sistem Bugarske, Srbije i Mađarske, saopštio je predsednik uprave „Gasproma“ Aleksej Miler. „Sada su u Bugarskoj, Srbiji i Mađarskoj… »

Pašinjan: Jermenija zainteresovana za dinamičan razvoj odnosa s Rusijom

Sputnik 29.06.2018
Jerevan je zainteresovan za dinamičan razvoj odnosa s Moskvom, izjavio je u petak premijer Jermenije Nikol Pašinjan na sastanku s ministrom kulture Rusije Vladimirom Medinskim. „Zainteresovani smo za bliske odnose s Rusijom, koji se razvijaju… »

Lavrov: Moskva nije razgovarala s Vašingtonom o predaji Snoudena

Sputnik 29.06.2018
Rusija nikada nije s administracijom predsednika SAD Donalda Trampa razmatrala pitanje o isporučivanju bivšeg saradnika Agencije za nacionalnu bezbednost Edvarda Snoudena, on mora sam da donese odluku o svojoj daljoj sudbini, izjavio je u intervjuu… »

Lavrov: Ako ne bude poništena odluka o OZHO, dani organizacije su odbrojani

Sputnik 29.06.2018
Moskva će pokušati da poništi odluku o proširenju mandata Organizacije za zabranu hemijskog oružja, a ako u tome ne uspe, dani OZHO su odbrojani, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u petak. „Kada se konvencija ozbiljno narušava… »