Izvor: Srbija danas arhiva vesti 29.06.2018

Novi pritisak SAD na Srbiju: Amerikanci nas ucenjuju slučajem braće Bitići

Srbija danas 29.06.2018
Rezolucija uskoro pred Kongresom. Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD usvojio je rezoluciju o ubistvu američkih državljana braće Bitići kojom pozivaju na privođenje pravdi odgovornih za taj zločin i ističu da bi napredak u rešavanju… »

Vučević osudio pretnje smrću upućene Vučiću: "Iza svega stoje propali političari i tajkuni"

Srbija danas 29.06.2018
Funkcioner SNS pozvao nadležne da pod hitno reaguju. Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Miloš Vučević pozvao je nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere zbog pretnji smrću predsedniku… »

Drugi čovek Vatikana sutra u Beogradu razgovara sa srpskim državnim vrhom: Dolazak pape u Srbiju nikad izvesniji?

Srbija danas 29.06.2018
Kardinal se sastaje i sa patrijarhom Irinejom. Državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin sutra će prvi put posetiti Srbiju. Kardinala Parolina će ugostiti predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić… »

Sastanak gradonačelnika Vučevića sa gradonačelnikom Tirane (foto)

Srbija danas 29.06.2018
Gradonačelnik Erion Veliaj se zahvalio na dobrodošlici i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što sa saradnicima boravi u Srbiji. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu… »

Usvojen rebalans budžeta! Vesić poručio: Grad Beograd ne duguje nikome ni dinar

Srbija danas 29.06.2018
Ne uzimamo nove kredite, stare vraćamo.. Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta zа 2018. godinu, koji iznosi 103,3 milijarde dinara, što je povećanje ukupnih budžetskih sredstava za više od 25 miliona dinara. Zamenik… »

Predloženo, usvojeno: Svim Beograđankama koje rode treće dete sledi 40.000 dinara!

Srbija danas 29.06.2018
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla sve pogodnosti koje porodilje uživaju. U cilju podsticanja povećanja nataliteta Grad Beograd će za treće dete dati jednokratnu pomoć u iznosu od 30.000 dinara svim porodiljama… »

Stigao odgovor iz Moskve: Putin prihvatio poziv da poseti Srbiju

Srbija danas 29.06.2018
Još jedna potvrda tradicionalnih i prijateljskih veza. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je poziv da poseti Srbiju, a predsednik Aleksandar Vučić ocenio je taj gest kao veliku čast za našu zemlju i kao potvrdu tradicionalnih… »

Nova pobeda: Još jedna država povlači priznanje Kosova

Srbija danas 29.06.2018
Svaki glas je važan. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nagovestio je danas da će još jedna država povući priznanje Kosova. Dačić, koji je gostovao u jutarnjem Dnevniku RTS, nije želeo da kaže koja država je u pitanju, ali se nada da… »

Vučić sa predsednikom Dunavske komisije: Dunav je ekonomski i politički interes Srbije

Srbija danas 29.06.2018
Komisija obeležava jubilej u Beogradu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja i istakao da je Srbija zainteresovana za… »

Hrvati u panici: Otišla je iz Rusije njihova talija, šanse za titulu su im sada baš male (foto)

Srbija danas 29.06.2018
Niko ne zna da li će se vratiti. Ivana Knol privukla je pažnju čitavog sveta na Svetskom prvenstvu u Rusiji svojom lepotom, ali je izazvala i veliko razočarenje među ljubiteljima fudbala pošto je otišla iz Rusije. Ovo je pogodilo i Hrvate pošto je… »