Izvor: Studio B arhiva vesti 29.06.2018

Prvo okončanje sporazuma sa Grčkom, pa članstvo u NATO

Studio B 29.06.2018
Bez okončanja sporazuma sa Grčkom o novom imenu, Makedonija neće moći da uđe u NATO, poručio j u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. Stoltenberg je, na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa makedonskim premijerom… »

RS i Srbija primer kako se sarađuje, čuva mir

Studio B 29.06.2018
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je u Banja Luci da Srbija i Srpska imaju bratske odnose koji se stalno razvijaju i svaki put kada neko i pomisli da ugrozi te odnose, mi mu odgovaramo novim mostom, novom… »

Vučić pokrovitelj proslave 100 godina osnivanja SD Radnički

Studio B 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. Vučić je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

Nevreme nije ugrozilo Hilandar

Studio B 29.06.2018
Snažno nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, zahvatilo je pre tri dana manastir Hilandar koji tom prilikom nije bio ugrožen, niti oštećen, ali je šteta pričinjena putevima. Usled obilnih padavina koje su tog dana trajale 3,5 sata, na… »

Još jedno povlačenje priznanja Kosova

Studio B 29.06.2018
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je još jedna zemlja povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, ali da će ime te države objaviti iduće nedelje, dodajući samo da nije… »

Rebalans budžeta omogućava kontinuitet razvoja Beograda

Studio B 29.06.2018
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rebalans budžeta za 2018. godinu, koji iznosi 103,3 milijarde dinara, što je povećanje ukupnih budžetskih sredstava za više od 25 miliona dinara. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je prilikom… »

Vučić: Srbija za veće aktivnosti u okviru Dunavske komisije

Studio B 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja i istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru te komisije, s ciljem… »

Skoro 1.000 ljudi posetilo Narodni muzej tokom noći

Studio B 29.06.2018
Od sinoćnjeg otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu nešto pre 23.30 časa, pa do sedam časova ujutru, artefakte stalne postavke naše najznačajnije ustanove kulture videlo je skoro 1.000 posetilaca, izkavila je Tanjugu Lidija Ham, viši kustos Narodnog… »

Putin prihvatio da poseti Srbiju

Studio B 29.06.2018
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da poseti Srbiju, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza. Poruku da je Putin prihvatio da poseti… »

Nevreme u Beogradu i Novom Sadu, evakuacija u Stepojevcu

Studio B 29.06.2018
Ogromna količina padavina, uz snažan vetar, zasula je Suboticu. Jedna osoba je lakše povređena kada je stablo palo na vozilo u pokretu. Zbog obilnih padavina u delovima Beograda ekipe svih nadležnih preduzeća su u pojačanom stepenu angažovanja… »