Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.06.2018

Apple patentirao transfer podataka udaranjem iPhone-a o iPhone

Benchmark 29.06.2018
Ukoliko želite da prebacujete fajlove sa jednog iPhone-a na drugi, postoje različiti načini da se to uradi. Na primer, moguće je koristiti iMessage, podeliti Dropbox link, poslati fajl preko WhatsAppa, iskoristiti Google Drive ili Apple-ov sopstveni… »

Još jedna aplikacija na Facebooku izložila podatke preko 120 miliona korisnika

Benchmark 29.06.2018
Iako se Facebook trudi da ide u dobrom smeru nakon Cambridge Analytica skandala, kompanija se i dalje suočava sa mnogim problemima. Sigurnosni istraživači redovno na mreži pronalaze aplikacije koje zloupotrebljavaju korisničke podatke. Ovoga puta… »

Robot i jaka kafa poslati na Međunarodnu svemirsku stanicu

N1 Info 29.06.2018
Kompanija SpaceX poslala je novi teret s opremom i potrepštinama na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS) pomoću već korišćene rakete. Raketa Falcon lansirana je s Kejp Kanaverala, preneo je AP. Pošiljka od 2,7 tona sadrži, između ostalog, prvog… »

EXIT18. rođendan slavi uz nove stikere

Noizz 29.06.2018
Za svoj osamnaesti rođendan koji se tradicionalno obeležava 29. juna, već treću godinu zaredom EXIT poklanja besplatne Viber stikere u saradnji sa najpopularnijom komunikacijskom aplikacijom u regionu. EXIT, kao prvi festival u svetu koji je izbacio… »

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

B92 29.06.2018
Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u… »

Kina izgubila bitku: Amerika opet prva (video)

Pravda 29.06.2018
Kina je izgubila važnu bitku protiv Sjedinjenih Država. Posle višegodišnjeg rada, američki stručnjaci napravili su novi najbrži računar na svetu nazvan „Samit” i pretekli Kineze koji su proteklih nekoliko godina dominirali u polju razvoja… »

Padaju zidovi, a ne zvezde

RTS 29.06.2018
"Sve je počelo sa željom da pomognem ljudima sa epilepsijom. Video sam kako izgleda imati epilepsiju i koliko je teško utvrditi koji deo mozga je zahvaćen bolešću”, objašnjava Srđan Mitrović iz Beograda koji je pobednik takmičenja "Falling… »

Moto Z3 ili Motorola One Power? Saznaćemo već 2. avgusta

Benchmark 29.06.2018
Motorola je objavila tizer video koji najavljuje događaj za medije, koji će se održati 2. avgusta u Čikagu. U opisu videa se ističe da nas očekuje potpuno novi način povezivanja, streamovanja, preuzimanja podataka, video razgovora i drugog… »

Futrola sa tehnologijom vazdušnih jastuka štiti telefon pri padu

PC Press 29.06.2018
Svi smo imali one trenutke kada osećamo da se vreme zaustavilo, dok gledamo kako nam telefon ispada iz ruke i pada na zemlju. Uzimajući u obzir da uređaji poput iPhone-a koštaju 1.000 dolara, ovo može biti prilično srceparajuć trenutak za mnoge… »

Huawei ove godine donosi gejming telefon, a sklopivi uređaj naredne godine

Benchmark 29.06.2018
Huawei je objavio neke zanimljive planove kada je u pitanju kompanijina linija telefona. U intervju je Jim Xu, kompanijin predsednik potrošačkog poslovanja, istakao da je u pripremi uređaj fokusiran na gejming, koji je planiran za objavu tokom druge… »