Vojvodina arhiva vesti 29.06.2018

Osumnjičen za zloupotrebu i falsifikovanje platnih kartica

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg mladića iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba i falsifikovanje platnih kartica. Sumnja se… »

Usvojen rebalans: U gradskoj kasi gotovo 28 milijardi RSD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Gradski budžet nakon rebalansa, koji je Skupština grada usvojila većinom glasova, iznosi rekordnih 27,87 milijardi dinara i veći je 13,9 odsto od dosadašnjeg, dok će JKP „Stan“ izlaz iz krize pronaći u javno-privatnom partnerstvu s… »

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka"

Subotica.com 29.06.2018
Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks. Glumac Brajan Koks (Brian Cox)… »

Rođendan gerontološkog centra u Subotici

RTV 29.06.2018
SUBOTICA - "Samo ove godine, Pokrajinska Vlada je izdvojila 300 miliona dinara za socijalnu zaštitu, a u julu će biti raspisan novi konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje smeštaja starih lica u Vojvodini", najavio je Predrag Vuletić, pokrajinski… »

Milunka Savić dobila spomenik u Inđiji

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Otkrivanjem spomenika Milunki Savić, Inđija je obeležila dan rođenja srpske ratne heroine i učinila korak ka tome da njeno ime i podvizi budu sačuvani od zaborava. Svečanom otkrivanju prisustvovali su izaslanik predsednika Republike… »

Festival „Glas anđela“ večeras otvara predstava "Art", sutra takmičenje u etno pevanju

Subotica.com 29.06.2018
Predstavom „Art“ na sceni KUD „Doža Đerđ“ večeras će u Bajmoku početi četvrti festival „Glas anđela—Tijana Jurić“. U subotu je takmičenje u etno pevanju. Festival je posvećen tragično nastradaloj devojčici Tijani Jurić, ali on… »

Obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Dan Dunava danas će u Srbiji biti obeležen brojnim manifestacijama, a sve u cilju očuvanja ove, za našu državu, značajne reke. Dan Dunava, danas će obeležiti i preduzeće "Vode Vojvodine". Srbija je jedna od 14 evropskih podunavskih… »

Šta je to SAT ispit?

NoviSad.com 29.06.2018
Novi Sad - Američki kutak i udruženje InterAkcija pozivaju sve zainteresovane za studije u Americi da dođu u četvrtak, 5. jula u 18.30h u Američki kutak Novi Sad (Petra Drapšina 3) i saznaju sve što ih interesuje vezano za SAT ispit – kada i kako… »

Počeo treći Forum mladih lidera regiona u Novom Sadu (FOTO)

Moj Novi Sad 29.06.2018
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prisustvovao je otvaranju trećeg Foruma mladih lidera regiona, koji će biti održan u Novom Sadu… »

Gradonačelnik Tirane u poseti Srpskoj Atini

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada. Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz… »