Vojvodina arhiva vesti 29.06.2018

Stara Pazova: Ukrao novčanik iz korpe bicikla

RTV 29.06.2018
STARA PAZOVA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi uhapsili su N. J. (22), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa na naročito drzak način. On je, kako se sumnja, iznenada prišao biciklistkinji… »

Usvojen rebalans: U gradskoj kasi gotovo 28 milijardi RSD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Gradski budžet nakon rebalansa, koji je Skupština grada usvojila većinom glasova, iznosi rekordnih 27,87 milijardi dinara i veći je 13,9 odsto od dosadašnjeg, dok će JKP „Stan“ izlaz iz krize pronaći u javno-privatnom partnerstvu s… »

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade Aleksandar Lifka

RTV 29.06.2018
PALIĆ - Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks (Brian Cox). Koks je… »

Rođendan gerontološkog centra u Subotici

RTV 29.06.2018
SUBOTICA - "Samo ove godine, Pokrajinska Vlada je izdvojila 300 miliona dinara za socijalnu zaštitu, a u julu će biti raspisan novi konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje smeštaja starih lica u Vojvodini", najavio je Predrag Vuletić, pokrajinski… »

Na svečanosti u Inđiji otkriven spomenik Milunki Savić

Dnevnik 29.06.2018
INĐIJA: U kasnim popodnevnim časovima na Vidovdan u Inđiji je otkriven spomenik Milunki Savić, heroini i najodlikovanijoj ratnici Prvog svetskog rata. Spomenik je otkriven na 128. rođendan Milunke Savić, na osnovu odluke Skupštine opštine Inđija… »

Festival "Glas anđela" u Bajmoku

RTV 29.06.2018
BAJMOK - U prostorijama KUD "Doža Đerđ" u Bajmoku večeras počinje 4. Festival "Glas anđela- Tijana Jurić" pod motom "Kulturom protiv nasilja". Bajmok će, zahvaljujući 4. Festivalu "Glas anđela - Tijana Jurić", dva dana biti mesto iz koga će… »

Obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Dan Dunava danas će u Srbiji biti obeležen brojnim manifestacijama, a sve u cilju očuvanja ove, za našu državu, značajne reke. Dan Dunava, danas će obeležiti i preduzeće "Vode Vojvodine". Srbija je jedna od 14 evropskih podunavskih… »

Predavanje u Američkom kutku: Studije u SAD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Predavanje „Korak po korak do studiranja u USA” biće održano u četvrtak, 5. jula, od 18.30 sati u „Američkom kutku”, Petra Drapšina 3. Na njemu će biti reči i o SAT ispitu, za koji je na istom mestu organizovana besplatna… »

Počeo treći Forum mladih lidera regiona u Novom Sadu (FOTO)

Moj Novi Sad 29.06.2018
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prisustvovao je otvaranju trećeg Foruma mladih lidera regiona, koji će biti održan u Novom Sadu… »

Sastanak gradonačelnika Vučevića sa gradonačelnikom Tirane

Dnevnik 29.06.2018
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada. Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz Albanije poželeo… »