Vojvodina arhiva vesti 29.06.2018

Osumnjičen za zloupotrebu i falsifikovanje platnih kartica

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg mladića iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba i falsifikovanje platnih kartica. Sumnja se… »

Rebalansom budžeta Novi Sad preraspodeljuje tri milijarde dinara

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Novosadski odbornici izglasali su rebalans budžeta kojim stanje u gradskoj kasi dostiže rekordnih gotovo 28 milijardi dinara. Preraspodeljuje se nešto više od tri milijarde dinara, a više od trećine celokupnog budžeta trebalo bi da bude… »

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka"

Subotica.com 29.06.2018
Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks. Glumac Brajan Koks (Brian Cox)… »

Rođendan gerontološkog centra u Subotici

RTV 29.06.2018
SUBOTICA - "Samo ove godine, Pokrajinska Vlada je izdvojila 300 miliona dinara za socijalnu zaštitu, a u julu će biti raspisan novi konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje smeštaja starih lica u Vojvodini", najavio je Predrag Vuletić, pokrajinski… »

Milunka Savić dobila spomenik u Inđiji

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Otkrivanjem spomenika Milunki Savić, Inđija je obeležila dan rođenja srpske ratne heroine i učinila korak ka tome da njeno ime i podvizi budu sačuvani od zaborava. Svečanom otkrivanju prisustvovali su izaslanik predsednika Republike… »

Festival "Glas anđela" u Bajmoku

RTV 29.06.2018
BAJMOK - U prostorijama KUD "Doža Đerđ" u Bajmoku večeras počinje 4. Festival "Glas anđela- Tijana Jurić" pod motom "Kulturom protiv nasilja". Bajmok će, zahvaljujući 4. Festivalu "Glas anđela - Tijana Jurić", dva dana biti mesto iz koga će… »

Obeležavanje Međunarodnog dana Dunava

RTV 29.06.2018
NOVI SAD - Dan Dunava danas će u Srbiji biti obeležen brojnim manifestacijama, a sve u cilju očuvanja ove, za našu državu, značajne reke. Dan Dunava, danas će obeležiti i preduzeće "Vode Vojvodine". Srbija je jedna od 14 evropskih podunavskih… »

Predavanje u Američkom kutku: Studije u SAD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Predavanje „Korak po korak do studiranja u USA” biće održano u četvrtak, 5. jula, od 18.30 sati u „Američkom kutku”, Petra Drapšina 3. Na njemu će biti reči i o SAT ispitu, za koji je na istom mestu organizovana besplatna… »

Počeo treći Forum mladih lidera regiona u Novom Sadu (FOTO)

Moj Novi Sad 29.06.2018
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević zajedno sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prisustvovao je otvaranju trećeg Foruma mladih lidera regiona, koji će biti održan u Novom Sadu… »

FOTO: Gradonačelnik Tirane sastao se s Milošem Vučevićem

Moj Novi Sad 29.06.2018
Gradonačelnik Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada, javljeno je iz Gradske kuće. Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz… »