Automobili arhiva vesti 17.07.2018

Milioniti primerak modela Nissan Juke napustio proizvodnu traku!

Vrele gume 17.07.2018
U fabrici u Sanderlendu: Milioniti primerak modela Nissan Juke napustio proizvodnu traku! Osam godnina je trebalo kompaniji Nissan da konstruiše million primeraka modela Juke u postrojenju u Sanderlendu. Ova britanska fabrika proizvodi novi Juke na… »

Ono što je uradila ova baka je za svako poštovanje

Auto blog 17.07.2018
Osamdesetogodišnja baka Julia Albu prešla je celu Afriku. Krenula je iz jednog od najjužnijih gradova u Africi, Kejptauna, i putovala je do Londona. Trasa je dugačka 12 000 kilometara, a Julia je ovaj dugačak put prešla u svojoj 20 godina staroj… »

Nissan Leaf E-Plus će imati 200KS i moći će da pređe više od 320 km sa jednim punjenjem

Auto blog 17.07.2018
Nissan Leaf E-Plus, najavljena, nova verzija električnog modela japanskog proizvođača sa većim dometom od standardnog modela je nedavno uslikana na jednoj od stanica za punjenje, a sada su objavljeni i novi detalji. Naime, u jednom od intervjua… »

Honda Civic Type R već prolazi kroz "facelift"?

Vrele gume 17.07.2018
Novi branici, manji spojler: Honda Civic Type R već prolazi kroz "facelift"? Honda Civic Type R je zvanično predstavljena pre nešto više od godinu dana i šest meseci, a po svemu sudeći, osveženje je već na pomolu. Naime, došli smo do špijunskih… »

Novi Volvo XC90 stiže sa električnim i hibridnim varijantama

Total car 17.07.2018
Švedski proizvođač automobila, kompanija Volvo, trenutno naporno radi na konstrukciji druge generacije modela XC90, koja će, prema navodima predstavnika tog brenda, potpuno izbaciti dizel aggregate iz upotrebe. Zvanična premijera nove generacije ovog… »

Uskoro više punjača za brzo punjenje električnih automobila

Vesti online 17.07.2018
U Srbiji ima 148 električnih vozila, više od polovine su automobili, a mogu da koriste ukupno tridesetak punjača, među kojima je samo pet brzih na autoputu i jedan solarni brzi punjač u Beogradu, koji bateriju napune za 30 minuta, rečeno je danas… »

Scuderia Cameron Glickenhaus SGC006

Auto blog 17.07.2018
Scuderia Cameron Glickenhaus je sa nekoliko teasera na Facebooku najavio svoj novi projekat pod kodnom oznakom 006. U pitanju je dvosed sa retro izgledom, po ugledu na klasični Ferrari 250, uz zanimljiv detalj u vidu bočnih izduvnih cevi po uzoru na… »

Lotus 100.000. automobil posvetio legendarnom vozaču Džimu Klarku

Auto blog 17.07.2018
Britanski proizvođač napravio je svoj jubilarni automobil u godini kada se navršava pet decenija od tragične smrti čuvenog škotskog vozača, Džima Klarka, koji se tokom karijere u Formuli 1 takmičio upravo u Lotusu. Mnogim kompanijama koje… »

Žene, sportski vozači – Laja Sanc je perfektna, ali, ne i najuspešnija

Auto blog 17.07.2018
Danas su naše kolege iz rado čitanog internet sajta AUTOBLOG.RS, sa kojim internet sajt MOJSVETBRZINE.RS ima lepu saradnju, objavile preuzet tekst o izvanrednoj dami-sportskom vozaču LAJI SANC, iz Španije, fantastičnoj devojci koja iza sebe ima… »

Uskoro Audi TT facelift

Auto blog 17.07.2018
U javnosti su se pre vremena pojavile prve slike restilizovane verzije Audijevog sportskog modela TT koji će i dalje biti dostupan u Coupe i Roadster izdanju. Slike nisu baš najkvalitetnije, ali pokazuju da je TT dobio nešto agresivniji stajling, sa… »