Balkan arhiva vesti 17.07.2018

Nevrijeme u Šibeniku, poginuo ribar

Al Jazeera 17.07.2018
Utopio se ribar koji je pao s broda, oštećeno je dvadesetak automobila te je nasukano ili oštećeno pet plovila. U nevremenu kod Krapnja utopio se ribar koji je pao s ribarskog broda. U moru kod Žaborića jutros oko tri sata pronađeno je telo ribara… »

"Tvrdnje Zaeva su neosnovane"

B92 17.07.2018
Ruska ambasada u Makedoniji negirala je tvrdnje makedonskog premijera Zorana Zaeva da je Moskva umešana u proteste protiv sporazuma Skoplja i Atine. Taj sporazum bi omogućio Makedoniji da se pridruži NATO. Ambasada je u saopštenju nazvala tvrdnje… »

Savidi demantovao da je platio organizaciju nereda u Makedoniji

Večernje novosti 17.07.2018
Iz kompanije Savidis demantovano “rusko finansiranje“ protivnika promene imena Makedonija u Skoplju. Najavljuje tužbu protiv autora i mediji koji su objavili tekst gde se spominje ime finansijera. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Zvaničnim… »

Zaev: Rusija da shvati, Makedonija nema alternativu

B92 17.07.2018
Skoplje -- Premijer Zoran Zaev poručio da Rusija treba da bude svesna da Makedonija nema alternativu osim punopravnog članstva u NATO-u i EU, preneo je portal Fokus. Zaev je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komesarom za proširenje i… »

EU i Japan potpisali veliki trgovinski sporazum, dok SAD dižu zidove

Glas Amerike 17.07.2018
TOKIO — Evopska unija i Japan potpisali su ključni sporazum o slobodnoj trgovini, nakon što je Vašington uveo nove tarife i zapretio trgovinskim ratom sa Kinom. Sporazum koji su potpisali u Tokiju najviši zvaničnici EU i japanski premijer Šinzo… »

Norvežani brutalno pretučeni u Budvi

Mondo 17.07.2018
Budvanska policija uhapsila je švedske državljane, poreklom sa Balkana, koji su sinoć u Budvi brutalno pretukli državljane Norveške. Foto: MONDO/Gordana Bojanić Incident se dogodio sinoć u blizini Starog grada. Inspektori su pregledom snimaka… »

Održan parastos Draži Mihailoviću u crkvi u Herceg-Novom

Slobodna Evropa 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori održala je u u utorak veče u bogomolji Svetog Nikole kod Herceg Novog parastos četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću, obilježavajući tako 72 godine od strijeljanja tog ozloglašenog saradnika… »

Han pozvao Makedonce da na referendumu pokažu zrelost

Slobodna Evropa 17.07.2018
Komesar EU za proširenje Johanes Han pozvao je u utorak u Skoplju građane Makedonije da glasaju na referendumu, čiji uspjeh otvara put za početak pregovora sa Unijom i za ulazak u NATO. "Uspješan referendum će pokazati zrelost vaše zemlje. Vrata EU… »

U Herceg Novom otvorena renovirana kuća Ive Andrića

RTV 17.07.2018
HERCEG NOVI - Od danas u Njegoševoj ulici u Herceg Novom vrata kuće koju je sagradio i u kojoj je živeo naš nobelovac Ivo Andrić, kada se sa suprugom Milicom doselio iz Beograda 1964. godine, otvorena su za posetioce. Kuća, koju je posle piščeve… »

Srbija ulazi u EU kada reši pitanja Kosova, pravnog sistema i vladavine prava

Beta video 17.07.2018
BEOGRAD- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da Srbija ne može ući u Evropsku uniju (EU) dok ne reši pitanje Kosova i Metohije, pravnog sistema i vladavine prava.On je na konferenciji za medije rekao da i uz pomoć… »