Izvor: Gde investirati arhiva vesti 17.07.2018

Telekom Srbija želi da kupi nekoliko kablovskih operatera

Gde investirati 17.07.2018
“Telekom Srbija” je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti. To je izjavio je generalni direktor “Telekoma Srbija” Predrag Ćulibrk. U razgovoru za “Večernje novosti”, on… »

Azijske berze: Indeksi pali drugi uzastopni dan

Gde investirati 17.07.2018
Na azijskim berzama su u utorak cene akcija pale, drugi dan zaredom, što je najviše posledica slabosti cena nafte, dok je kurs dolara blago oslabio uoči izveštaja predsednika američke centralne banke Jeromea Powella u Kongresu. MSCI Asia Pacific… »

Dinar bez oscilacija, srednji kurs 118,0533

Gde investirati 17.07.2018
Zvanični srednji kurs iznosi 118,0533 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu 10 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa… »

Ove kompanije izbegavaju porez

Gde investirati 17.07.2018
Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 „fantomsko preduzeće“, što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka Uprave Dragana Marković. „Rano identifikovanje ovakvih preduzeća… »

Rezultati Netflixa slabiji od očekivanja

Gde investirati 17.07.2018
Prihodi Netflixa dostigli su u drugom tromesečju ove godine 3,9 milijardi dolara, 40 posto više nego pre godinu dana, no cena akcije te kompanije potonula je više od 10 posto zbog slabijeg rasta novih pretplatnika nego što se očekivalo. Prema u… »

MMF: Trgovinske napetosti prete rastu globalne ekonomije

Gde investirati 17.07.2018
Odluka predsednika SAD-a Donalda Trumpa o nametanju carina na uvoz iz Kine, EU-a i severnoameričkih partnera direktno preti rastu svetske ekonomije, upozorili su iz MMF-a. Politička nesigurnost u Evropi sve je veća, posebno s problemima oko Brexita i… »

Poslovnim inkubatorima u Vojvodini 5 miliona dinara bespovratno

Gde investirati 17.07.2018
Poslovnim inkubatorima na teritoriji Vojvodine na raspolaganju je 5 miliona dinara, namenjenih jačanju njihovih kapaciteta putem nabavke mašina i opreme, odnosno softvera. Bespovratna sredstva dostupna su kroz javni konkurs koji je objavio Pokrajinski… »

Svetsko prvenstvo i kripto-kladioničari

Gde investirati 17.07.2018
Kineske vlasti otkrile su kockarski krug koji je prihvatao opklade za utakmice koje su se igrale u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu, te baratao sa skoro 1,5 milijardi dolara u kriptovalutama. Naime, šest osoba, koje su poslovale u dubinama dark web-a… »

Prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske 20. jula

Gde investirati 17.07.2018
Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 20. jula posredstvom Banjalučke berze biti izvršen prevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske na domaćem tržištu. Odluku o prevremenom otkupu donela je Vlada Srpske, imajući u… »

Na aukciji u Crnoj Gori prodati državni zapisi vredni 18 miliona evra

Gde investirati 17.07.2018
Na aukciji Centralne banke Crne Gore prodate su kratkoročne hartije od vrednosti za 18 miliona evra, po prosečnoj stopi od 0,34 odsto i rokom dospeća od 182 dana. Ukupna nominalna vrednost emisije kratkoročnih hartija od vrednosti – državnih zapisa… »