Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.07.2018

Tramp se pogrešno izrazio, veruje da se Rusija mešala

Glas Amerike 17.07.2018
Predsednik SAD Donald Tramp poručio je iz Bele kuće da ima puno poverenje u američke obaveštajne zajednice i da prihvata njihovu procenu da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. "Prihvatam zaključak naše obaveštajne zajednice da se rusko… »

FBI uhapsio Ruskinju pod sumnjom da je špijun

Glas Amerike 17.07.2018
Ruskinja Marija Butina, koja živi u Vašingtonu, uhapšena je i optužena za zaveru s ciljem da deluje kao agent ruske vlade, dok je razvijala odnose sa američkim građanima i infiltrirala se u političke grupe, saopštio je Sekretarijat za pravosuđe… »

EU i Japan potpisali veliki trgovinski sporazum, dok SAD dižu zidove

Glas Amerike 17.07.2018
TOKIO — Evopska unija i Japan potpisali su ključni sporazum o slobodnoj trgovini, nakon što je Vašington uveo nove tarife i zapretio trgovinskim ratom sa Kinom. Sporazum koji su potpisali u Tokiju najviši zvaničnici EU i japanski premijer Šinzo… »

"Simens" opremio Mustanga iz 1965. da se kreće bez vozača

Glas Amerike 17.07.2018
Naučnici sa Univerziteta Krenfild u Velikoj Britaniji udružili su se sa inženjerskom kompanijom „Simens“ kako bi klasičan model Forda Mustanga iz 1965. godine, opremili tehnologijom koja omogućava kretanje bez vozača. Novo vozilo nedavno je… »

Italija dozvolila brodovima sa stotinama migranata da pristanu na Siciliju

Glas Amerike 17.07.2018
RIM — Stotine migranata ukrcanih na dva broda pogranične patrole dobilo je dozvolu da se iskrca u sicilijansku luku Poalo u ponedeljak, nakon što je šest evropskih zemalja obećalo da će preuzeti neke od njih, pre nego da im Italija sama procesira… »

Uzbuna u Evropi posle zbližavanja Trampa i Putina u Helsinkiju

Glas Amerike 17.07.2018
Predsednik Donald Tramp predvideo je da će odnosi SAD I Rusije biti izuzetni posle jučerašnjeg samita u Helsinkiju sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Širom Evrope, sve jače se oglašava alarm zbog spremosti predsednika SADda gradi odnose sa… »

Zvanična kampanja za Bregzit kažnjena zbog kršenja pravila

Glas Amerike 17.07.2018
Britanska izborna komisija kaznila je zvaničnu grupu za Bregzit zbog kršenja pravila kampanje probijanjem limita i prosledila predmet policiji. Komisija je u utorak saopštila da je "Glazaj za odlazak" probila predviđeni limit u potrošnji za… »

Makron: Nema šanse za Srbiju, ako se ne sprovede reforma EU

Glas Amerike 17.07.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makaron izjavio je da će Pariz pomoći Srbiji u rešavanju najosetljivijih pitanja na evropskom putu, iako je posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poručio da Srbija nema nikakve šanse da uđe u… »

Poznanj - domaćin novog samita u okviru Berlinskog procesa

Glas Amerike 17.07.2018
Uz poruku da se iduće godine vide u Poznanju, na narednom samitu u okviru Berlinskog procesa, zamenik ambasadora Poljske Andžej Kinđuk je ocenio da bi region Zapadnog Balkana trebalo da preuzme vlasništvo nad celokupnim procesom. Na tribini održanoj… »

Integracija migranata u Srbiji moguća uz podršku politike i medija

Glas Amerike 17.07.2018
Integracija migranata u Srbiji, je moguća ukoliko političari i mediji svojom ulogom ne raspiruju mržnju i netoleranciju prema azilantima koji su se zatekli u Srbiji zaključak je debate "Da li je Srbija spremna za integraciju izbeglica?". Na skupu je… »