Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 17.07.2018

Oblačno i svežije, ponegde s obilnim padavinama

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Vreme u Srbiji biće promenljivo oblačno i malo svežije.U zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima očekuju se jaki pljuskovi s količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, saopštio je Republički… »

Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Funkcioner SDPS Meho Omerović podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika, posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz „djuti fri šopa” izašao, a da nije platio kozmetiku. On je po povratku rekao da je zbog „stomačnih problema” morao… »

Sutra počinje 25. Drinska regata

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, po 25. put se održava ove sedmice u Bajinoj Bašti. Iako su prvi izlagači na Sajmu suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda već zauzeli mesto na glavnoj ulici prvi dan 25. Drinske regate je sutra. Već… »

Dačić: Štitimo nacionalne i državne interese

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Valjevo – Povodom 28 godina od osnivanja Socijalističeke partije Srbije, u Valjevu je održana svečana sednica Glavnog odbora. “SPS i Srbija su neraskidivo povezane i ne mogu jedna bez druge. Mi se i dalje borimo za svoje ideje koje se ne mogu… »

Za sanaciju štete na školama i bolnicama 400 miliona

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Vlada Srbije opredelila je 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama i nevremenu u maju i junu ove godine. Reč je o opštinama u kojima je bila zbog toga proglašena vanredna situacija i u kojima je urgentno potrebno… »

Porodica odlučuje o doniranju organa

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Ako se pojedinac za života ne izjasni o tome da se protivi uzimanju njegovih tkiva i organa u slučaju moždane smrti, to će naknadno, u trenutku njegove smrti, moći da učini porodica. Tako se prema predlogu novog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima… »

Venci u slavu vojvode Bojovića

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Nova Varoš - Na Trgu vojvode Petra Bojovića u ponedeljak su položeni venci na spomenik i na česmu u Miševićima rodnom selu Bojovića. Na njegov životni i ratnički put potsetio je predsednik opštine Radosav Vasiljević koji je kazao da… »

Petković: Štrajkujem jer su mi isključili struju; EPS: Struja je uključena

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Čačak – Ratni veteran sa Košara, Dejan Petković, započeo je štrajk glađu ispred zgrade opštine u Čačku, jer mu je, kako kaže, bez ikakve opomene u stanu isključena struja. “Iz EPS-a sam dobio dopis 03.jula da račun od 27 hiljada moram… »

Uskoro počinje rekonstrukcija ulice pored parka

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Čačak – Rekonstrukcija i adaptacija jedne od naprometnijih ulica u Čačku trebalo bi da počne do kraja jula, za šta su lokalna samouprava Grada Čačka i Ministarstvo privrede opredelili 33.000.000 dinara. Ulica Veselina Milekića koja se nalazi… »

Dani Šilopajske panorame

Glas Zapadne Srbije 17.07.2018
Gornji Milanovac – Četvrta turističko-kulturna manifestacija ,,Dani Šilopajske panorame” održaće se u nedelju 22. jula u Šilopaju. Manifestacija počinje jutarnjom liturgijom u crkvi Svetog Nikole u Šilopaju, nakon toga će se sledi sportski… »