Izvor: IndeksOnline arhiva vesti 17.07.2018

Danas moguće obilne padavine, vreme promenljivo

IndeksOnline 17.07.2018
BEOGRAD – Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se danas očekuje veća količina padavina u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima, kao i lokalno jaki pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 litara po… »

Šarčević: Ekskurzije isključivo prema pravilnicima

IndeksOnline 17.07.2018
BEOGRAD – Nastavnicima niko ne može zabraniti organizovanje đačkih letovanja i zimovanja, ali isključivo prema pravilnicima koji važe za ekskurzije, izjavio je za “Politiku” ministar prosvete Mladen Šarčević. On je istakao da to nije bio… »

Omerović podneo ostavku, ostaje poslanik dok Skupština ne usvoji

IndeksOnline 17.07.2018
Brograd – Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, nakon afere s krađom na aerodromu, podneo ostavku, potvrđeno za B92.net iz Skupštine. On je podneo ostavku na mesto poslanika, čime gubi sve funkcije u… »

Zvečan dobio struju posle četiri dana

IndeksOnline 17.07.2018
ZVEČAN – Nakon četiri dana ekipe Energetike i Elektrodistribucije Severna Mitrovica uz pomoć mernih kola iz kraljevačke Elektrodistribucije, uspeli su da pronađu i otklone više kvarova na visokonaponskom kablu, koji strujom napaja više… »

“Ili o pravima Albanaca u Srbiji ili prekid dijaloga”

IndeksOnline 17.07.2018
Priština — Lider DPA u Preševu Ragmi Mustafa izjavio je da bi Priština trebalo da prekine dijalog sa Beogradom, ukoliko “Preševska dolina”, ne bude tema tog dijaloga. Ragmi Mustafa je za televiziju T7 rekao da bi prištinska delegacija… »

Bolt hoće fudbalsku karijeru, na probi u Australiji

IndeksOnline 17.07.2018
GOSFORD – Svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt ima veliku želju da započne fudbalsku karijeru i zato je odlučio da dođe na probu u australijski Central Koust Mariners. Jamajčanin, koji ima osam olimpijskih zlatnih medalja, šest nedelja… »

Uhvaćen Turčin sa punim torbama alkohola na graničnom prelazu Gradina

IndeksOnline 17.07.2018
GRADINA – Carinici su u saradnji sa policijom 14. jula 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje skoro 50 flaša žestokih pića koje su bile sakrivene u dve putne torbe. Prekršaj je otkriven u „mercedes bencu“… »

Nataši Bekvalac pozlilo na plaži u Crnoj Gori

IndeksOnline 17.07.2018
Nataša Bekvalac je odmarala nekoliko dana na crnogorskom primorju, ali je njen organizam bio isuviše slab i navodno joj je pozlilo i završila je u bolnici. Nakon teškog perioda koji je proživela prethodnih meseci, otkako ju je suprug Luka Lazukić… »

U Bosni se danas obeležava dan kada su “škorpioni” streljali 6 mladića

IndeksOnline 17.07.2018
SREBRENICA – Danas se obeležava godišnjica stradanja šest Srebreničana koje su ubile 1995. godine u blizini Trnova srpske paravojne formacije “škorpioni” pod komandom Slobodana Medića, koji je za ovaj zločin osuđen na 20 godina zatvora. Tog… »

Sporazum koji menja sve: Nestaju carine

IndeksOnline 17.07.2018
Evropska unija i Japan potpisaće sveobuhvatni trgovinski sporazum kojim će eliminisati gotovo sve carine. Japan se nada da će jačanje veza sa EU oživeti međusobne direktne investicije, doprineti borbi protiv globalnih težnji drugih ka… »