Izvor: Jug press arhiva vesti 17.07.2018

U toku rekonstrukcija ulice od naselja “Solidarnost” do “Naše pumpe”

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC U Leskovcu je u toku rekonstrukcija dela Niške ulice od naselja Solidarnost do ‘’Naše pumpe’’. Dužina je 350 metara a sredstva za sanaciju kolovoza obezbedili su ‘’Putevi Srbije’’. Kolovoz na ovoj važnoj deonici regionalnog… »

Protesti u leskovačkoj apoteci: Upisali socijalni program al ne mogu da odu

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC Deset upošljenika Apotekarske ustanove Leskovac protestuje zbog odluke da im se ne dozvoli dobrovoljni odlazak iz firme. Oni su danas popodne ostali u prostorijama uprave tražeći da se njihov problem reši. Za dobrovoljni odlazak iz Apoteke… »

Veljko Toljić treći na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC Na 12. Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi, koja je održana od 7. do 13. jula 2018. godine u Temišvaru (Rumunija), učenik Osnovne škole “Vožd Karađorđe” Veljko Toljić osvojio je bronzanu medalju, koja je ujedno i druga… »

Stefanović čestitao godišnjicu SPS-u

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC Dugogodišnji predsednik leskovačkih socijalista Živojin Stefanović danas je članovima, simpatizerima i rukovodstvu SPS čestitao godišnjicu osnivanja. Stefanović je jedna od učesnika osnoivačkog kongresa SPS i član prvog Glavnog odbora… »

Otvaranje tendera za sanaciju krova na delu Sportskog centra

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC Tender za izbor najpovoljnijeg ponudjača koji će preduzeti radove na sanaciji krova u maloj sali Sportskog centra u Leskovcu uskoro će biti otvoren. Sredstva za ovu sanaciju odobrilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u… »

Čolaku: Kosovo primer za Srbiju u standardima za manjine

Jug press 17.07.2018
PRIŠTINA Savetnik predsednika Kosova Hašima Tačija Bekim Čolaku rekao je da “Kosovo primenjuje najviše standarde i predstavlja najbolji primer koji Srbija treba da preduzme da postuje prava manjina”. On je, u vezi najnovijih dešavanja oko prava… »

Nasipanje puta u Gornjem Polju

Jug press 17.07.2018
LESKOVAC Uski makadamski put jedina je veza sela Graovo sa Gornjim Poljem, odnosno ostatkom sveta. Tri kilometra duga saobraćajnica, delimično je asfaltirana I to kroz selo, a ostatak se svake godine mora nanovo da nasipa tucanikom I krečnjakom… »

Ćerka i otac nastradali od strujnog udara

Jug press 17.07.2018
BOJNIK U selu Pridvorica kod Bojnika danas su nastradalu petnaestogodinja devojčica I njen otac od udara struje. Portparol leskovačke Policijske uprave Boban Zdravković rekao je za JUGpress da su uzrok nesipravne instalacije a zbog neispravnih… »

Narodna kuhinja u Nišu dnevno otpremi do hiljadu obroka naugroženijima

Jug press 17.07.2018
NIŠ Srbija je zemlja velikih suprotnosti. Dok na jednoj strani neko zarađuje od 40 do 340 miliona godišnje, drugi skoro da gladuju. Na osnovu najnovijeg izveštaja Poreske uprave, porez na dohodak prijavilo je 1.790 više građana Srbije nego za 2016… »