Izvor: N1 Info arhiva vesti 17.07.2018

Ruj: Makron ukazuje da se Srbiji neće gledati kroz prste

N1 Info 17.07.2018
Čini se da se agenda u vezi s Kosovom ubrzava poslednjih meseci i pošto kosovska strana uživa podrške raznih zemalja, među kojima i onu iz Vašingtona, onda i predsednik Aleksandar Vučić traži saveznike, rekao je novinar Loran Ruj, dopisnik više… »

Tramp: Moja izjava o mešanju Rusije u izbore u SAD - lapsus

N1 Info 17.07.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je napravio lapsus kada je na samitu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju rekao da ne vidi zašto bi se Moskva mešala u američke predsedničke izbore 2016. godine. Tramp je novinarima u Beloj… »

Zaplenjeno više od dva kilograma heroina u Novom Pazaru

N1 Info 17.07.2018
Policija je uhapsila A.N. (53) i A.Š (56) iz Novog Pazara i zaplenila više od dva kilograma heroina, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). U poslovnom prostoru u Novom Pazaru, čiji vlasnik je A.Š. osim heroina pronađeno je i više od… »

Ponesite kišobrane, očekuju se jaki pljuskovi

N1 Info 17.07.2018
U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo svežije, a u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima očekuju se jaki pljuskovi s količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom za tri sata, saopštio je Republički… »

Litija, liturgija, prijem povodom godišnjice smrti Romanovih

N1 Info 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva i Ruska crkva u Beogradu obeležile su liturgijom i litijom stogodišnjicu smrti ruske carske porodice Romanov. Patrijarh Irinej je u Ruskoj crkvi na Tašmajdanu služio liturgiju, odakle je potom krenula litija. Litija se kretala… »

Meho Omerović podneo ostavku na mesto poslanika

N1 Info 17.07.2018
Funkcioner SDPS Meho Omerović podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika, posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz "djuti fri šopa" izašao, a da nije platio kozmetiku. On je po povratku rekao da je zbog "stomačnih problema" morao brzo da… »

Erupcija vulkana na Havajima, više od 20 osoba povređeno

N1 Info 17.07.2018
Ukupno 23 osobe povređene su u izbacivanju lave vulkana u blizini turističkog broda na Havajima, saopštile su lokalne vlasti u SAD. Od 23 povređene osobe, 13 je prebačeno u bolnicu, dok je 10 zadobilo lakše povrede i lekarska pomoć im je ukazana na… »

Oca i ćerku ubila struja iz aparata za mužu krava u Leskovcu

N1 Info 17.07.2018
Jovana A. (15) iz sela Pridvorica kod Bojnika i njen otac Srđan A. (47) preminuli su u urgetnom centru Opšte bolnice Leskovac od posledica udara struje, potvrđeno je agenciji Beta. Najpre je preminuo otac, a ćerka 15 minuta kasnije. Pretpostavlja se… »

Vlada opredelila 400 miliona za sanaciju štete od poplava

N1 Info 17.07.2018
Vlada Srbije je na sednici opredelila sredstva u iznosu od 400 miliona dinara za lokalne samouprave u kojima je proglašena vanredna situacija zbog kiše i grada i u kojima je hitno potrebna sanacija ili izgradnja novih objekata javne namene. Navodi se da… »

Mali: Novim zakonom do pojednostavljenja carinskih postupaka

N1 Info 17.07.2018
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Predlog carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka i da je većim delom usklađen sa propisima Evropske unije, što je još… »