Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 17.07.2018

Makron obećao Vučiću dolazak u Srbiju

Nova ekonomija 17.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je obećao da će doći u Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom postigao visok… »

Meho Omerović podneo ostavku

Nova ekonomija 17.07.2018
Meho Omerović, visoki funkcioner SDPS, koji je nedavno uhvaćen u krađi na frankfurtskom aerodromu, podneo je jutros ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Srbije, potvrđeno je "Blicu". Ostavka je stigla jutros u Skupštinu Srbije u pisanom obliku… »

Telekom Srbija planira kupovinu nekoliko kablovskih operatera

Nova ekonomija 17.07.2018
"Telekom Srbija" je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti. To je izjavio je generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk. U razgovoru za "Večernje novosti", on nije… »

Volstrit: Najveći pad deonica energetskih kompanija

Nova ekonomija 17.07.2018
Na Vol stritu je u ponedeljak S&P 500 indeks skliznuo s najvišeg nivoa u pet meseci, što je najviše posledica pada cena nafte zbog čega su se pod pritiskom našle deonice energetskih kompanija. Dow Jones ojačao je 44 boda ili 0,18 odsto, na 25.064… »

Štrajk više hiljada radnika Amazona u Evropi

Nova ekonomija 17.07.2018
Više hiljada radnika u evropskim magacinima američke kompanije Amazon stupilo je u štrajk, zahtevajući bolje uslove rada i veće plate. Za danas je najavljen štrajk magacionera Amazona u Nemačkoj, čime će se pridružiti kolegama iz Španije i… »

Kiše smanjile rod pšenice za 100.000 tona

Nova ekonomija 17.07.2018
U Srbiji će ove godine zbog kiše ukupan rod pšenice umesto očekivanih 3,3 miliona tona biti oko 3,2 miliona tona ili manji za oko 100.000 tona, rekao je danas direktor Udruženja za unapredjenje proizvodnje i izvoza pšenice i uljarica "Žita Srbije"… »

Od početka godine Poreska uprava otkrila 91 fantomsko preduzeće

Nova ekonomija 17.07.2018
Za prvih šest meseci ove godina Poreska uprava Srbije otkrila je 91 „fantomsko preduzeće“, što je za 54 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, izjavila je direktorka Uprave Dragana Marković. „Rano identifikovanje ovakvih preduzeća… »

SAD: Želimo da na iranski režim izvršimo finansijski pritisak bez presedana

Nova ekonomija 17.07.2018
SAD su odbacile zahtev Evropske unije da se na neke od njenih ključnih firmi ne primenjuju sankcije koje su Amerikanci uveli za kompanije koje posluju sa Iranom. EU je, kao i ministri Nemačke, Francuske i Velike Britanije, prošlog meseca zatražila da… »

Pomoć na putu će koštati od 800 do 8.000 dinara

Nova ekonomija 17.07.2018
U vreme godišnjih odmora, kada veliki broj turista svojim automobilima kreće na putovanje, raste i prodaja "paketa pomoći na putu". Kamatica je istraživala ko sve prodaje ove vrste osiguranja, kao i šta se dobija za novac koji se uplati. Auto-moto… »

EU i Japan potpisuju trgovinsku sporazum o ukidanju skoro svih carina

Nova ekonomija 17.07.2018
Evropska unija i Japan potpisaće danas sveobuhvatni trgovinski sporazum kojim će eliminisati gotovo sve carine, u nastojanju da se, kako ocenjuje agencija AP, suprotstave problemima vezanim za trgovinske tenzije koji su iskrsli nakon mera američkog… »