Izvor: PC Press arhiva vesti 17.07.2018

Telekom najavio kupovinu kablovskih operatera

PC Press 17.07.2018
Telekom Srbija je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk. U razgovoru za Večernje novosti, generalni direktor… »

Microsoft ukida podršku za Skype Classic nakon 1. septembra

PC Press 17.07.2018
Microsoft još jednom redizajnira svoju Skype aplikaciju za Windows. Iako je softverski gigant izdao univerzalnu aplikaciju za Windows 10 korisnike ranije, Skype 8.0 verzija se ažurira novim dizajnom koji je sličan mobilnoj verziji Skype-a, objavila je… »

Novi Carinski zakon zahteva razvoj postojećih IT sistema

PC Press 17.07.2018
Predlog carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka i većim delom je usklađen sa propisima Evropske unije (EU). Siniša Mali, ministar finansija, je istakao da će se na… »

Facebook Messenger dodaje opciju za sinhronizaciju Instagram naloga

PC Press 17.07.2018
Facebook Messenger već omogućava korisnicima da dodaju svoj Instagram nalog, ali sinhronizacija trenutno ne postoji kao opcija. Međutim, po svemu sudeći Facebook je započeo sa testiranjem ove funkcije koja će omogućiti korisnicima Messenger-a da… »

Prva Alexa zasnovana društvena igra

PC Press 17.07.2018
Digitalni asistenti su do sada uglavnom služili za olakšavanje i ubrzavanje nekih sitnijih zadataka za korisnika, ali zahvaljujući kompaniji Sensible Object dobili smo jednu potpuno novu funkcionalnost koja bi mogla da postane i novi trend. Radi se o… »

Bojkot radnika Amazona širom sveta

PC Press 17.07.2018
Zaposleni kompanije Amazon u Evropi održali su protest izazvan višegodišnjim lošim uslovima rada u navedenoj kompaniji. Sve veći broj radnika, gejmera i kupaca planira da tokom sledeće nedelje bojkotuje Amazon zbog lošeg odnošenja prema radnicima… »

Amazonu pao sistem čim je počeo Prime Day

PC Press 17.07.2018
Dugo očekivani Amazonov praznik online kupovine, Prime Day, počeo je juče. Interesovanje za proizvode na popustu je očigledno bilo veće od očekivanog jer je sajt praktično odmah pao. Iako je veliko interesovanje sjajna vest za Amazon, pad sistema… »

Vrednost kriptovaluta na dan 17.7.2018.

PC Press 17.07.2018
Posle prošlonedeljne stabilnosti u regionu od 250 milijardi dolara, kripto-tržište je počelo da pokazuje solidan zamah, koji potencijalno nišani proboj na 300 milijardi dolara, uz podršku oporavka koji iniciraju Bitcoin i Bitcoin Cash. Juče, 16… »

Samsung Galaxy S10 možda dolazi u tri varijante

PC Press 17.07.2018
Iako još uvek nije predstavljen ni Samsung Galaxy Note 9 telefon, već se pojavljuju govorkanja o sledećem flegšip modelu – Galaxy S10. Prema Business Insider-u, analitičar Ming-Chi Kuo je objavio da veruje da će se S10 proizvoditi u tri veličine… »

Naučnici razvili prvi svetski 3D rendgen u boji

PC Press 17.07.2018
Kompanija sa Novog Zelanda, MARS Bioimaging, napravila je prve 3D rendgenske snimke ljudskog organizma u boji, koristeći napredni medicinski skener. Skener koristi CERN-ovu tehnologiju Medipix3 koja je u razvoju već deceniju. U stanju je da proizvodi… »