Izvor: Politika arhiva vesti 17.07.2018

Nema napretka ka EU bez podrške Francuske

Politika 17.07.2018
Vučić poručio da Srbija ne može ući u Evropsku uniju dok ne reši pitanja KiM, pravnog sistema i vladavine prava. – Makron potvrdio da dolazi u Srbiju do kraja ove godine. Pariz - Predsednik Srbije Aleksandar Vučič izjavio je da je sa… »

Vozio pijan i bez dozvole, pa pretio policajcima

Politika 17.07.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji uhapsili su M.K. (27) iz tog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz MUP-a Srbije. M.K. se… »

Obeleženo 100 godina od stradanja Romanovih

Politika 17.07.2018
U Beogradu je danas obeleženo 100 godina od stradanja ruske carske porodice Romanov, u organizaciji SPC i Podvorja Ruske pravoslavne crkve. Liturgiju tim povodom je služio patrijarh Irinij, a litija se kretala od Ruske crkve do spomenika Caru Nikolaju… »

Havaji: Proradio vulkan, povređeno 23 turista

Politika 17.07.2018
HONOLULU – Eksplozija izazvana lavom na havajskom Velikom ostrvu izbacila je rastopljene stene u okean, a jedna od njih pala je na brod sa turistima i povredila 23 osobe, saopštili su danas zvaničnici. Oni su se nalazili u brodu koji vozi turiste da… »

U Leskovcu oca i ćerku ubila struja iz aparata za mužu krava

Politika 17.07.2018
LESKOVAC – Devojčica J.A. (15) i njen otac (47) preminuli su jutros u urgentnom centru Opšte bolnice Leskovac od posledica udara struje. „Oni su doveženi kod nas iz Bojnika bez vitalnih znakova života. Lekari su sve pokušali u postupku… »

Za sanaciju štete na školama i bolnicama 400 miliona dinara

Politika 17.07.2018
Vlada Srbije opredelila je 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama i nevremenu u maju i junu ove godine. Reč je o opštinama u kojima je bila zbog toga proglašena vanredna situacija i u kojima je urgentno potrebno… »

Tinejdžer se udavio u bazenu u Jakovu

Politika 17.07.2018
Sedamnaestogodišnji tinejdžer utopio se juče u jednom od bazena kompleksa u Jakovu, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije. Portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac rekao je da je Hitna pomoć pokušala reanimaciju. Nesreća se dogodila juče oko 19 sati… »

Premijerka Ana Brnabić u poseti Gruziji

Politika 17.07.2018
Tbilisi - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se u Tbilisiju sa predsednikom Vlade Gruzije Mamukom Bahtadzeom, na početku prve zvanične posete toj zemlji. Brnabić je prvi predsednik Vlade Srbije koji boravi u zvaničnoj poseti… »

Nastavnici mogu da vode na letovanje, ali kako zakon nalaže

Politika 17.07.2018
Ministar prosvete ističe da odmor đaka uz posredstvo škole nije loša ideja, ali isključivo organizovan prema pravilniku za ekskurzije i uz određivanje pratilaca i agencije na nastavničkom veću. Nastavnicima niko ne može zabraniti organizovanje… »

Potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između Japana i EU

Politika 17.07.2018
TOKIO – Japan i Evropska unija potpisali su danas sveobuhvatni sporazum o slobodnoj trgovini, za koji se obe strane nadaju da će delovati kao protivteža protekcionističkim silama koje je pokrenula trgovinska politika američkog predsednika Donalda… »