Izvor: SEEbiz arhiva vesti 17.07.2018

McCain: Susret Trumpa s Putinom tragična pogreška

SEEbiz 17.07.2018
WASHINGTON - Američki republikanski senator John McCain ocijenio je sastanak predsjednika Donalda Trumpa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju tragičnom pogreškom i novim udarcem za Sjedinjene Države. Ne samo da je predsjednik Trump… »

Beogradska berza: Pomama za akcijama Aerodroma Nikola Tesla

SEEbiz 17.07.2018
BEOGRAD - Na domaćem tržištu akcija danas je vladala prava jagma investitora za akcijama Aerodroma "Nikola Tesla", a i BELEX indeksi su trgovanje zaključili u "zelenoj" zoni. Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je 184,2 miliona dinara (nešto… »

Grabar-Kitarović: Ponijela me atmosfera i uopće se nisam željela suzdržavati

SEEbiz 17.07.2018
ZAGREB - "Nisam mogla izdržati, a ne doći, bila je duga noć. Jutros nisam mogla spavati od uzbuđenja, pomiješanih osjećaja i ponosa i radosti, a malo i tuge što nismo pobijedili jer smo dosta bili bolji. To nam svi priznaju i predsjednik Macron… »

May popustila pod pritiskom zagovornika Brexita

SEEbiz 17.07.2018
LONDON - Britanska premijerka Theresa May popustila je u ponedjeljak pod pritiskom podržavatelja Brexita u njenoj Konzervativnoj stranci prihvativši njihove promjene prijedloga carinskog zakona koje učvršćuju britansko odvajanje od Europske unije… »

Predsjednik Feda optimist, najavio daljnje podizanje kamata

SEEbiz 17.07.2018
WASHINGTON – Predsjednik američkih Federalnih rezervi (Fed) Jerome Powell kaže da je američka ekonomija već nekoliko godina u usponu, da je tržište rada i dalje snažno, dok se inflacija kreće oko ciljanih 2,0 posto. Predstavljajući… »

Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodove

SEEbiz 17.07.2018
BAR - Kompanija Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Exim banci prvu ratu od 2,01 milion dolara, koji podrazumijeva glavnicu i kamatu, po osnovu kredita uzetog za kupovinu brodova Bar i Budva. Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava… »

Goldman Sachs povećao neto dobit 44%

SEEbiz 17.07.2018
NEW YORK - Goldman Sachs povećao je neto dobit 44% u drugom kvartalu, kao posljedica snažnih rezultata u sektoru investicijskog bankarstva i u trgovanju proizvodima s fiksnim prinosima. Neto zarada pete najveće američke banke po veličini aktive… »

Malo izgleda da Slovenija ovaj mjesec dobije premijera

SEEbiz 17.07.2018
LJUBLJANA - Vrlo je malo izgleda da će Slovenija još ovog mjeseca dobiti mandatara za sastav vlade, a kamoli vladu u punom sastavu, dok komentatori i analitičari sve češće spominju i opasnost od prijevremenih izbora iako misle da to ne bi bilo… »

Polzela se gasi u petak

SEEbiz 17.07.2018
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Tvornice nogavica Polzela Zlatko Hohnjec će u petak zaustaviti cjelokupnu proizvodnju. Tvornicu koja je u stečaju od prosinca 2016. će biti zatvorena stoga što kompanija u stečaju smije raditi najduže godinu dana… »

Pet milijuna Nijemaca želi raditi više ili traži posao

SEEbiz 17.07.2018
BERLIN - Pet milijuna i 100 tisuća Nijemaca željelo bi raditi više ili bi prihvatilo posao, jedan je od nalaza istraživanja njemačkog Državnog statističkog ureda (Deastatis) o kretanjima na tamošnjem tržištu rada u 2017. Spomenutu armiju… »