Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 17.07.2018

Barska plovidba uplatila prvu ratu kredita za brodove

SEEbiz 17.07.2018
BAR - Kompanija Barska plovidba uplatila je u ponedjeljak kineskoj Exim banci prvu ratu od 2,01 milion dolara, koji podrazumijeva glavnicu i kamatu, po osnovu kredita uzetog za kupovinu brodova Bar i Budva. Taj iznos je obezbijeđen iz sredstava… »

Goldman Sachs povećao neto dobit 44%

SEEbiz 17.07.2018
NEW YORK - Goldman Sachs povećao je neto dobit 44% u drugom kvartalu, kao posljedica snažnih rezultata u sektoru investicijskog bankarstva i u trgovanju proizvodima s fiksnim prinosima. Neto zarada pete najveće američke banke po veličini aktive… »

Malo izgleda da Slovenija ovaj mjesec dobije premijera

SEEbiz 17.07.2018
LJUBLJANA - Vrlo je malo izgleda da će Slovenija još ovog mjeseca dobiti mandatara za sastav vlade, a kamoli vladu u punom sastavu, dok komentatori i analitičari sve češće spominju i opasnost od prijevremenih izbora iako misle da to ne bi bilo… »

Polzela se gasi u petak

SEEbiz 17.07.2018
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Tvornice nogavica Polzela Zlatko Hohnjec će u petak zaustaviti cjelokupnu proizvodnju. Tvornicu koja je u stečaju od prosinca 2016. će biti zatvorena stoga što kompanija u stečaju smije raditi najduže godinu dana… »

Pet milijuna Nijemaca želi raditi više ili traži posao

SEEbiz 17.07.2018
BERLIN - Pet milijuna i 100 tisuća Nijemaca željelo bi raditi više ili bi prihvatilo posao, jedan je od nalaza istraživanja njemačkog Državnog statističkog ureda (Deastatis) o kretanjima na tamošnjem tržištu rada u 2017. Spomenutu armiju… »

Inflacija dosegnula najvišu razinu od travnja 2013.

SEEbiz 17.07.2018
ZAGREB - Potrošačke cijene u Hrvatskoj u lipnju ove godine bile su za 2,4 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, što je najviša stopa inflacije još od travnja 2013. godine, pokazuje u utorak objavljeno izvješće Državnog zavoda za statistiku… »

Zaštitite svoj "džep": Evo kako koristiti i zaštititi mobilni telefon na odmoru

SEEbiz 17.07.2018
KOMENTAR - Danas mobilni telefoni u sebi sadrže najrazličitiji spektar funkcija. Imaju kamere, mogućnost snimanja videa, GPS, Google Maps, aplikacije za prognozu vremena... Sve je to u jednom uređaju, što ga čini neizbežnim kada krećemo na… »

Ćorluka dočekan u Sloboštini

SEEbiz 17.07.2018
ZAGREB - Vedran Ćorluka doživio je dva spektakularna dočeka u istoj večeri nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Hrvatski branič s reprezentacijom je prvo stigao na Trg bana Jelačića nakon šest sati vožnje od aerodroma kroz masu od pola… »

Nastavljen pad poticaja za stambenu štednju: Iz proračuna isplaćeno 22,5 milijuna kuna

SEEbiz 17.07.2018
ZAGREB - Ministarstvo financija isplatilo je u ponedjeljak iz državnog proračuna stambenim štedionicama ukupno 22,56 milijuna kuna državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju prikupljenu u 2017. godini. Kako je priopćeno na internetskim… »

Đoković poslao poruku Modriću i Hrvatskoj

SEEbiz 17.07.2018
BEOGRAD - Novak Đoković, najbolji srpski tenisač, javno je čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na osvajanju srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Đoković je poručio kako cijela regija posjeduje ogroman sportski talent koji se… »