Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 17.07.2018

Ruski milijarder Savidis demantuje da je umešan u proteste u Makedoniji

Slobodna Evropa 17.07.2018
Ruski biznismen Ivan Savidis, koji živi u Grčkoj, demantovao je u utorak bilo kakvu umešanost u proteste u Makedoniji protiv dogovora sa Grčkom kao i da je dao stotine hiljade evra protivnicima promene imena makedonske države. "Jasno stavljamo do… »

U Vašingtonu uhapšena žena pod optužbom da je ruski agent

Slobodna Evropa 17.07.2018
Marija Butina, 29-godišnjakinja koja živi u Vašingtonu uhapšena je i optužena za zavjeru, da je radila kao agent ruske vlade i pokušavala da uspostavi veze sa američkim građanima te infiltrira u tamošnje političke grupe, saopštilo je… »

EU i Japan potpisuju trgovinski sporazum

Slobodna Evropa 17.07.2018
Lideri Evropske unije (EU) u Tokiju će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini koji je predstavljen kao istorijski naspram protekcionizma američkog predsednika Donalda Trampa, prenela je agencija Frans pres. Predsednici Evropskog saveta i Evropske… »

Održan parastos Draži Mihailoviću u crkvi u Herceg-Novom

Slobodna Evropa 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori održala je u u utorak veče u bogomolji Svetog Nikole kod Herceg Novog parastos četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću, obilježavajući tako 72 godine od strijeljanja tog ozloglašenog saradnika… »

Han pozvao Makedonce da na referendumu pokažu zrelost

Slobodna Evropa 17.07.2018
Komesar EU za proširenje Johanes Han pozvao je u utorak u Skoplju građane Makedonije da glasaju na referendumu, čiji uspjeh otvara put za početak pregovora sa Unijom i za ulazak u NATO. "Uspješan referendum će pokazati zrelost vaše zemlje. Vrata EU… »

Vučić - Makron: Srbija ulazi u EU kada reši pitanje Kosova

Slobodna Evropa 17.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Parizu da Srbija ne može ući u Evropsku uniju (EU) dok ne reši pitanje Kosova, pravnog sistema i vladavine prava. On je na konferenciji za medije rekao da i uz pomoć predsednika Francuske… »

Makron: Francuska želi da pomogne Srbiji na putu ka EU

Slobodna Evropa 17.07.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je posle susreta s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da Francuska želi da pomogne Srbiji na putu ka Evropskoj uniji i zahvalio na pomoći Srbije po pitanjima bezbednosti i borbe protiv organizovanog… »

Više od 20 povređenih posle erupcije vulkana na Havajima

Slobodna Evropa 17.07.2018
Ukupno 23 osobe povređene su u izbacivanju lave vulkana u blizini turističkog broda na Havajima, saopštile su lokalne vlasti u SAD. Od 23 povređene osobe, 13 je prebačeno u bolnicu dok je deset zadobilo lakše povrede i lekarska pomoć im je ukazana… »

Vučić sa Makronom u Parizu

Slobodna Evropa 17.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj, na poziv šefa francuske države Emanuela Makrona. Sastanak sa Makronom se održava dan uoči nastavka briselskog dijaloga Kosova i Srbije na predsedničkom nivou, te susreta… »

Parastos Mihailoviću, Crna Gora toleriše promociju zločina?

Slobodna Evropa 17.07.2018
Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori održala je večeras (17. jula) ispred bogomolje Svetog Nikole kod Herceg Novog parastos četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću, obilježavajući tako 72 godine od strijeljanja tog ozloglašenog… »