Izvor: Sputnik arhiva vesti 17.07.2018

Zaev: Moskva treba da zna...

Sputnik 17.07.2018
Moskva treba da zna da Skoplje nema drugog puta osim ulaska u EU I NATO, izjavio je predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev u odgovoru na ocenu Ambasade Rusije u Skoplju da makedonski premijer plaši građane svoje zemlje „ruskom pretnjom“. Zaev je… »

Histerija u Americi posle susreta godine: Odlučujući udarac rusofobima

Sputnik 17.07.2018
Američki predsednik Donald Tramp se posle samita u Helsinkiju našao na udaru žestokih kritika demokratskih, ali i republikanskih kongresmena u SAD, koji su njegove izjave na konferenciji za novinare s Putinom ocenili kao „sramotne“ i kao… »

(Ne)očekivani produžeci: Hrvati izgubili finale, ali je zlatni pehar podigao — Tompson

Sputnik 17.07.2018
Tompson se pojavljuje samo zato što mu se može, a to znači da postoji nešto u strukturi hrvatskog društva što to omogućava, smatra sociolog kulture Ratko Božović. Sveprisutni hrvatski pevač Marko Perković, poznat po antisrpskom repertoaru, koji… »

Junkerov pohod na Vašington: Kako nagovoriti Trampa

Sputnik 17.07.2018
Američki predsednik Donald Tramp sastaće se sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom u Beloj kući 25. jula, radi razgovora o trgovini i drugim ekonomskim pitanjima, saopštila je danas Bela kuća. Tramp i Junker će „razgovarati o… »

Tramp: Pogrešno sam se izrazio, sankcije Rusiji ostaju

Sputnik 17.07.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će sankcije Rusiji ostati na snazi, saopštila je agencija Blumberg. „Da, ostaće (na snazi). Ne ukidamo (sankcije)“, citirala je agencija Trampove reči o sankcijama protiv Rusije. Pritom je američki… »

SAD poklanjaju Prištini deset miliona dolara za bezbednosne snage

Sputnik 17.07.2018
Američki državni sekretar i ministar odbrane saglasili su se da dodele deset miliona dolara za Bezbednosne snage Kosova (BSK), piše prištinska „Gazeta ekspres“. Portal tvrdi da je imao uvid u dokument u kojem se navodi da su američko Ministarstvo… »

Oko Jupitera pronađeno još deset novih meseca

Sputnik 17.07.2018
Astronomi i dalje otkrivaju mesece oko Jupitera, a u najnovijem otkriću uočili su ih deset, čime je ukupan broj prirodnih satelita u orbiti ove planete povećan na 79. „Nismo odmah shvatili o čemu se radi. Bila je potrebna čitava godina da bismo… »

Rusija u maju ispala sa spiska najvećih vlasnika američkih deonica

Sputnik 17.07.2018
Rusija je ispala sa spiska najkrupnijih vlasnika državnih deonica SAD, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. U aprilu je Rusija bila na 22. mestu rejtinga sa obveznicama od 48,7 milijardi dolara. Pritom je u martu Rusija imala dvostruko više… »

U Španiju ove godine stiglo više migranata nego u Italiju

Sputnik 17.07.2018
Međunarodna organizacija za migracije saopštila je danas da je ove godine u Španiju morskim putem pristiglo više migranata i izbeglica nego u Italiju. U Španiju je, naime, do 15. jula stiglo 18.016 migranata, dok je, u istom tom periodu, 17.827 ljudi… »

Brisel sprema novu nagradu za Prištinu. Ali samo utešnu...

Sputnik 17.07.2018
Nepriznato Kosovo će dobiti samo preporuku za dobijanje vizne liberalizacije, i to uz zalaganje Amerike i pretnje kosovskih političara da će odustati od pregovora sa Beogradom. Lideri Kosova Hašim Tači i Ramuš Hardinaj uvereni su da će Evropska… »