Izvor: Srbija danas/Ekonomija arhiva vesti 17.07.2018

Kinezi donose hiljade novih radnih mesta: Uskoro najveća investicija u Srbiji do sada

Srbija danas 17.07.2018
Li Mančang precizirao da je vrednost fabrike oko 800 miliona dolara. Srbija je definitivno postala novi epicentar kineskih investicija, a najnovija fabrika koju nameravaju uskoro da grade u našoj zemlji vredna je čak 800 miliona dolara. Zahvaljujući… »

Skok indeksa na evropskim berzama i Volstritu

Srbija danas 17.07.2018
Azijska tržišta zabeležilla su mešovite rezultate. Akcije na evropskim berzama i na Volstritu su danas porasle, dok su azijska tržišta zabeležila mešovite rezultate. Nemački indeks DAX je u popodnevnim časovima porastao za 0,9 odsto, francuski… »

Stigle besplatne akcije! Možete da podignete i do 10.000 dinara!

Srbija danas 17.07.2018
Lepe vesti. Građani će na ime dividendi od "Telekoma Srbija" od danas imati na računu više 267,53 dinara, toliko bi trebalo da bude uplaćeno za ukupno 31 akciju. Idućeg meseca, očekuje se i uplata dividendi od NIS-a - 181 dinar. Ukoliko niste… »

Majka nadničara upozorava roditelje: Otkrila ime i adresu malinara koji joj je prevario decu

Srbija danas 17.07.2018
Oglasila se iz Užica. Jedna majka iz Užica razočarana ophođenjem malinara prema nadničarima, angažovanim na sezonskim poslovima, vrlo često - deci, kao što je i u konkretnom slučaju reč, javno je podelila svoju muku. Ona je obelodanila na koji… »

Švedska armija u pirotskim čizmama "Kaira"

Srbija danas 17.07.2018
U fabrici je planirana proizvodnja specijalna, letnja i zimska obuća. Srpska kompanija iz Pirota počela je proizvodnju obuće za finsku i švedsku armiju, navodi se u saopštenju ovog preduzeća. U pirotskoj fabrici obuće, planirana proizvodnja za… »

Isporuke nenormalno porasle: Ova zemlja je izvezla najviše nafte od kraja 2016. godine

Srbija danas 17.07.2018
OPEK i partneri će povećati proizvodnju za milion barela dnevno. Irak je u prvoj polovini ovog meseca izvezao najveće količine nafte od kraja 2016. godine, javlja njujorška agencija "Blumberg". To sugeriše da je drugi najveći proizvođač unutar… »

Ovaj sporazum menja sve: Nestaju carine

Srbija danas 17.07.2018
Ukida se oko 99 odsto uvoznih tarifa na japansku robu u EU. Evropska unija i Japan potpisaće sveobuhvatni trgovinski sporazum kojim će eliminisati gotovo sve carine. Sporazumom nastoje da se, suprotstave problemima vezanim za trgovinske tenzije koji su… »

Uskoro najmoderniji punjači za električne automobile u Srbiji, ali time nastaje ozbiljan problem

Srbija danas 17.07.2018
Cilj države da se vozila snabdevaju strujom iz obnovljivih izvora. U Srbiji ima 148 električnih vozila, više od polovine su automobili, a mogu da koriste ukupno tridesetak punjača, među kojima je samo pet brzih na autoputu i jedan solarni brzi… »

Deru nas! Paprene cene u Crnoj Gori: Za ležaljku traže i do 120 evra

Srbija danas 17.07.2018
"Skupi kao i lane" Odmor u Crnoj Gori ovog leta košta kao tri odmora u Grčkoj! Crnogorci su iskoristili poplave na grčkom primorju da cene hrane i smeštaja podignu do nebesa. Tako jedan dan u proseku košta oko 50 evra, a cene idu i do 80 ako je… »

Glavni frajeri Mundijala: Seksi Francuz i dvojica Srba zaludeli žene!

Srbija danas 17.07.2018
Za gledanje i uživanje! Čim se završio Mundijal, postavilo se i ovo pitanje: ko je bio najbolji frajer Svetskog prvenstva u fudbalu? Pogledali smo spisak, detaljno ga istražili i evo odgovora. Počinjemo od Francuza.... Seksi Olivije Žiru Igrač… »