Izvor: Subotica.com arhiva vesti 17.07.2018

Otvorena izložba o Mileni Dravić

Subotica.com 17.07.2018
U sklopu 25. Festivala evropskog filma na Paliću, u holu Otvorenog univerziteta danas je otvorena izložba o životu i stvaralaštvu naše velike glumice Milene Dravić. Dirljivim govorom, izložbu je otvorila Mira Banjac, nazvavši sebe „saputnikom… »

Obučite se za najtraženija zanimanja na tržištu rada

Subotica.com 17.07.2018
Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke koje će obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, poput Java programiranja, izrade veb-aplikacija, PHP i .Net programiranja. Ovo su samo neki od programa koje su obezbedili za svoje… »

Brajanu Koksu uručena “Lifka”

Subotica.com 17.07.2018
Glumac koga svetska i ovdašnja publika zna po ulogama u brojnim filmovima ("Hrabro srce", "Bornov identitet", "Troja", "Koriolan", "Čerčil") ovogodišnji je dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka". Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć su svečano… »

Počela isplata posebne novčane nadoknade

Subotica.com 17.07.2018
Isplata posebne novčane naknade za mesec jun, započela je danas, 17. jula, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Isplata novčane naknade za rad hranitelja i naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju za prošli mesec… »

Vremenska prognoza za 18. jul (sreda)

Subotica.com 17.07.2018
Tokom sutrašnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 18 do 25 stepeni, a duvaće umeren do jak, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 9 metara u sekundi. Dan će obeležiti promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnih padavina u… »

Besplatne kreativne radionice u OŠ "Sonja Marinković"

Subotica.com 17.07.2018
Đaci Osnovne škole „Sonja Marinković“, ali i njihovi drugari, uzrasta od 5 do 12 godina, imaju mogućnost da pohađaju besplatne kreativne radionice, koje se tokom jula organizuju u Maloj školi. Kako bi deci na kreativan način ispunili slobodno… »

Održan trening bezbedne vožnje za mopediste

Subotica.com 17.07.2018
Kako je na osnovu podataka Ministarstva unutrašnjih poslova, Subotica među najrizičnijim gradovima za bezbednost mopedista, Savet za bezbednost Grada Subotice je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u Plavoj sali Gradske kuće… »

Izabran konsultant za projekat sanacije jezera Palić

Subotica.com 17.07.2018
Kada ćemo se kupati u jezeru Palić, kao i kada se očekuje početak realizacije projekta njegove sanacije, pitanja su kojim se bavi skup "Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš – godinu dana posle". Skup je održan u okviru "Eko doks" programa… »

Savremena galerija uzburkala skupštinsku raspravu

Subotica.com 17.07.2018
Rasprava o kulturnim i obrazovnim institucijama u našem gradu u skupštinskim zasedanjima je uglavnom „pro forme“, ali današnje zasedanje je bilo izuzetak - o imenovanju v.d. direktora Savremene galerije raspravljalo se više od dva sata. Kako stoji… »

Raspisan konkurs za dodelu učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja tehničke struke

Subotica.com 17.07.2018
Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke za školsku 2018/2019. godinu. I ovog puta biće dodeljeno ukupno 30 stipendija, koje će biti isplaćene u 10… »