Nauka & Tehnologija arhiva vesti 17.07.2018

Microsoft sprema novi proizvod koji niko nije očekivao?

B92 17.07.2018
Tokom razmene poruka sa agentom za podršku korisnicima, sajt Windows Latest je saznao da Microsoft možda radi na nečemu što je agent nazvao "nova linija telefona". U razgovoru sa agentom, postavljeno je pitanje o tome kada će se pojaviti novi Lumia… »

Naučnici prebrojali 79 meseca oko Jupitera

N1 Info 17.07.2018
Astronomi i dalje pronalaze mesece kod Jupitera, 400 godina od kada je Galileo primetio prve mesece oko ove planete. S poslednjim otkrićem 12 malih meseca, ukupan broj meseca oko Jupitera sada iznosi 79, što je najviše od bilo koje druge planete u… »

Microsoft ukida podršku za Skype Classic nakon 1. septembra

PC Press 17.07.2018
Microsoft još jednom redizajnira svoju Skype aplikaciju za Windows. Iako je softverski gigant izdao univerzalnu aplikaciju za Windows 10 korisnike ranije, Skype 8.0 verzija se ažurira novim dizajnom koji je sličan mobilnoj verziji Skype-a, objavila je… »

Doba dana utiče na tviteraše: Evo kakve poruke pišu ujutro, a kakve uveče

Kurir 17.07.2018
Korisnici Tvitera ujutro pišu smirene i analitičke porukuke, dok su uveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza poruka na toj društvenoj mreži. Autori studije sa Univerziteta u Bristolu, u Velikoj Britaniji, analizirali su sedam milijardi… »

YouTube uvodi alat koji sprečava krađu video materijala

Vesti online 17.07.2018
YouTube je pripremio novi alat za kreatore video snimaka koji će od sada moći da vide da li je njihov video ukraden. Svaki video koji se uploaduje na ovaj servis biće skeniran i čekiran da li isti (ili veoma sličan) sadržaj već postoji na sajtu… »

Naučnici otkrili najstariju boju na svetu

N1 Info 17.07.2018
Prema najskorijem istraživanju Nacionalnog univerziteta u Australiji, boja žvakaće gume i flamingosa je najstarija boja na svetu. Boja žvakaće gume, flamingosa i šećerne vune, svetlo roza, je prema najskorijem istraživanju najstarija boja na… »

Nintendo Labo i šta sve od njega može da nastane... / VIDEO

B92 17.07.2018
Kada se pojavio Nintendo Labo, kartonski set za Nintendo kojim pravite prave igračke koje zatim koristite da igrate nešto na Switchu, ljudi su bili podjednako oduševljeni i zbunjeni. Da je ovaj set daleko od običnog kartona pokazali su sada brojni… »

Jeftinija popravka ekrana na nekim telefonima

Mondo 17.07.2018
Ako ekran pukne, makar će neki imati popust na popravku kao opciju…. Korisnici će zamenu ekrana na flegšip telefonima plaćati od oko 2.360 do oko 3.540 dinara manje, ako koriste Samsung uređaje, jer je pokrenuta akcija, kojom se korisnicima… »

"Simens" opremio Mustanga iz 1965. da se kreće bez vozača

Glas Amerike 17.07.2018
Naučnici sa Univerziteta Krenfild u Velikoj Britaniji udružili su se sa inženjerskom kompanijom „Simens“ kako bi klasičan model Forda Mustanga iz 1965. godine, opremili tehnologijom koja omogućava kretanje bez vozača. Novo vozilo nedavno je… »

Novi Carinski zakon zahteva razvoj postojećih IT sistema

PC Press 17.07.2018
Predlog carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka i većim delom je usklađen sa propisima Evropske unije (EU). Siniša Mali, ministar finansija, je istakao da će se na… »