Nauka & Tehnologija arhiva vesti 17.07.2018

Microsoft sprema novi proizvod koji niko nije očekivao?

B92 17.07.2018
Tokom razmene poruka sa agentom za podršku korisnicima, sajt Windows Latest je saznao da Microsoft možda radi na nečemu što je agent nazvao "nova linija telefona". U razgovoru sa agentom, postavljeno je pitanje o tome kada će se pojaviti novi Lumia… »

Pronađeni novi Jupiterovi meseci

RTV 17.07.2018
NJUJORK - Astronomi i dalje otkrivaju mesece oko Jupitera, a u najnovijem otkriću uočili su ih 10, čime je ukupan broj prirodnih satelita u orbiti ove planete povećan na 79. "Nismo odmah shvatili o čemu se radi. Bila je potrebna čitava godina da… »

Skype konačno uvodi snimanje poziva!

Mondo 17.07.2018
Potpuno novi dizajn i opcija koju korisnici čekaju već 15 godina! Skype ove nedelje predstavlja novu verziju svoje aplikacije za razgovore. Desktop verzija dobiće novi dizajn, sličan verziji za mobilne uređaje. Dizajn je testiran tokom proteklih… »

Kakve poruke tviteraši pišu ujutro, a kakve uveče

B92 17.07.2018
Korisnici Twittera ujutro pišu smirene i analitičke poruku, dok su uveče emotivni i impulsivni, pokazala je velika analiza poruka na toj društvenoj mreži. Autori studije sa Univerziteta u Bristolu, u Velikoj Britaniji, analizirali su sedam milijardi… »

YouTube uvodi alat koji sprečava krađu video materijala

Vesti online 17.07.2018
YouTube je pripremio novi alat za kreatore video snimaka koji će od sada moći da vide da li je njihov video ukraden. Svaki video koji se uploaduje na ovaj servis biće skeniran i čekiran da li isti (ili veoma sličan) sadržaj već postoji na sajtu… »

Naučnici otkrili najstariju boju na svetu

N1 Info 17.07.2018
Prema najskorijem istraživanju Nacionalnog univerziteta u Australiji, boja žvakaće gume i flamingosa je najstarija boja na svetu. Boja žvakaće gume, flamingosa i šećerne vune, svetlo roza, je prema najskorijem istraživanju najstarija boja na… »

Nintendo Labo i šta sve od njega može da nastane... / VIDEO

B92 17.07.2018
Kada se pojavio Nintendo Labo, kartonski set za Nintendo kojim pravite prave igračke koje zatim koristite da igrate nešto na Switchu, ljudi su bili podjednako oduševljeni i zbunjeni. Da je ovaj set daleko od običnog kartona pokazali su sada brojni… »

Jeftinija popravka ekrana na nekim telefonima

Mondo 17.07.2018
Ako ekran pukne, makar će neki imati popust na popravku kao opciju…. Korisnici će zamenu ekrana na flegšip telefonima plaćati od oko 2.360 do oko 3.540 dinara manje, ako koriste Samsung uređaje, jer je pokrenuta akcija, kojom se korisnicima… »

"Simens" opremio Mustanga iz 1965. da se kreće bez vozača

Glas Amerike 17.07.2018
Naučnici sa Univerziteta Krenfild u Velikoj Britaniji udružili su se sa inženjerskom kompanijom „Simens“ kako bi klasičan model Forda Mustanga iz 1965. godine, opremili tehnologijom koja omogućava kretanje bez vozača. Novo vozilo nedavno je… »

Novi Carinski zakon zahteva razvoj postojećih IT sistema

PC Press 17.07.2018
Predlog carinskog zakona, koji je usvojen na današnjoj sednici Vlade Srbije, predviđa brojna pojednostavljenja carinskih postupaka i većim delom je usklađen sa propisima Evropske unije (EU). Siniša Mali, ministar finansija, je istakao da će se na… »