Beograd arhiva vesti 29.07.2018

Uklanjanje tramvajskog mosta počinje u junu naredne godine: Čim budu postavljenje šine na Mostu na Adi

Kurir 29.07.2018
Uklanjanje tramvajskog mosta počinje u junu sledeće godine, a on će potom biti postavljen na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Vesić je pojasnio da je pre svega, neophodno završiti… »

Posle lančanog sudara na Vračaru došlo do opšte tuče

Blic 29.07.2018
Tri automobila sudarila su se na uglu Maksima Gorkog i Južnog bulevara oko 16 sati, nakon čega je izbila tuča u kojoj je jedna osoba povređena i zatim prevezena u Urgentni centar, saznaje "Blic". - Tuča je izbila u Maksima Gorkog, jedna osoba je… »

Povređen muškarac u saobraćajci: Hitna ga odmah odvela u Urgentni centar

Kurir 29.07.2018
U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 21:51 u Ulici majora Zorana Radosavljevića povređen je muškarac od oko 50 godina koji je prevezen na Urgentni centar, rečeno je jutros Tanjugu u Hitnoj pomoći. Hitna pomoć obavila je ukupno 96 intervencija… »

Godišnje okupljanje članova Mense u Beogradu

Blic 29.07.2018
Beograd će naredne nedelje biti mesto najvećeg godišnjeg evropskog okupljanja članova Mense kojem će prisustvovati više od 500 članova te organizacije iz 38 zemalja. Kako je saošteno iz Mense, osim članova iz Evrope učesnici dolaze i iz Japana… »

Ovo je prava slika Beograda: 800 izviđača iz celog sveta uče o prirodi, kulturi i dobroti (foto)

Telegraf 29.07.2018
U smotri, koja će trajati do 5. avgusta, učestvuju izviđači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Omana, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Francuske, Slovenije, Izraela, kao i iz mnogih gradova širom Srbije. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran… »

Pešaci sve češće pretrčavaju Ibarsku na Vidikovcu pošto to nije zabranjeno

Blic 29.07.2018
Zbog velikog broja sugrađana koji pretrčavaju Ibarsku magistralu nedaleko od pijace "Vidikovac" Direkcija za građevinsko zemljište razmatra mogućnost proširenja ovog poteza, ali će rešavanje problema potrajati barem par godina, poručuju iz… »

Kašika za brkate i naočare za lenje: Pogledajte šta sve možete da pronađete u oglasima

Blic 29.07.2018
Listajući oglase možete naleteti na mnoge neobične stvari poput karte za gradski prevoz stare 70 godina, kašike za brkate, aparata za uvijanje sarmi, ali neki, kao što su prazne bočice parfema ili okamenjeno drvo, nije baš sasvim jasno čemu… »

Pakleno: Zvanično je temperatura u Beogradu 30 stepeni, ali je osećaj kao da je 38 i to samo zbog ovoga

Blic 29.07.2018
U Beogradu je u 15 časova izmerena temperatura od 30 stepeni, ali je subjektivan osećaj kao da je mnogo toplije, čak 38! Razlog nije teško odgonetnuti, a tiče se vlažnosti vazduha. Naime, ona trenutno iznosi 59 odsto, dok zapadni i severo-zapadni… »

Kad labudovi šetaju borčanskim ulicama (foto)

Blic 29.07.2018
Sedmočlana porodica labudova odlučila je pre nekoliko dana da prošeta jednom ulicom u naselju Borča. Izgleda da labudovi nisu baš tako retka pojava u borčanskim ulicama što je za portal borca.info potvrdila i jedna Marija, stanarka ovog naselja. -… »

Da li znate ko je čovek po kome je Botanička bašta dobila ime?

Blic 29.07.2018
Botanička bašta "Jevremovac" jedna je od najstarijih univerzitetskih bašti u ovom delu Evrope. Priče o njenoj lepoti i raznovrsnim biljakama koje poseduje svima su poznate, a znate li po kome je ova biljna oaza na Paliluli dobila svoje ime? Ime… »