Ekonomija arhiva vesti 29.07.2018

Vučić: Pričao sam sa Anom i Sinišom... Svima više nego ikada

B92 29.07.2018
Razgovarao sam juče sa Anom Brnabić i Sinišom Malim, i ne moramo na rebalans da idemo zbog povećanja primanja. "To znači da će veće penzije biti za sve već od novemba“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na poligonu Nikinci gde je… »

Kinezi žele da montiraju električne autobuse u Ikarbusu

SEEbiz 29.07.2018
BEOGRAD - Kineska kompanija koja je zainteresovana za RTB Bor je jedna od najuspešnijih u toj oblasti, rekao je ambasador Kine u Beogradu Li Mancang. Kako je istakao, ona ima predstavništva i u drugim zemljama. Li je za RTS naveo da su, koliko je njemu… »

Oni benzin plaćaju samo jedan dinar, ali sledi šok

B92 29.07.2018
Predsednik Nikolas Maduro je najavio ograničenje potrošnje benzina u Venecueli gde litar košta samo jedan "bolivar" (jedan dinar). Maduro na kongresu vladajucĚ�e Jedinstvene socijalističke stranke u subotu u Karakasu nije najavio poskupljenje, već… »

I BBC piše o balkanskom apsurdu: Tunel koji vodi u - provaliju

B92 29.07.2018
Besmisleni tunel iznad Omiša, osim hrvatske javnosti, intrigira i onu svetsku. Tako je britanski BBC objavio članak o tunelu koji viri iz planine, a koji je probijen pre nekoliko godina kao deo obilaznice koja još uvek nije završena. Pozivajući se na… »

Pojedine banke podigle cene usluga

Radio 021 29.07.2018
Pojedine banke koriste letnju sezonu i podižu cene svojih usluga ili uvode nove provizije, pa su na primer, počele da naplaćuju slanje opomena i do 300 dinara. To je rečeno Tanjugu u Udruženju za zaštitu potrošača "Efektiva". U tom Udruženju… »

Preminuo Oliver Dragojević

SEEbiz 29.07.2018
SPLIT - U Splitu je u 71. godini života umro Oliver Dragojević, legenda hrvatske glazbene scene. Dragojević je umro jutros u 5 sati u splitskoj bolnici, godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Vijest o smrti potvrdila je Oliverova… »

Smrt šefa Fiat - Krajslera otvara pitanje zdravlja direktora velikih firmi

Beta 29.07.2018
Pokojni osnivač i šef "Fiat-Krajslera" (FCA), glavni direktor Serdjo Markione je bio notorni radoholičar koji je redovno spavao u avionu kompanije kojim je neprekidno putovao izmedju dve obale Atlantskog okeana, često "slećući" pravo na naslovne… »

Javni poziv: Oko 120 miliona dinara za kombinovani transport

Večernje novosti 29.07.2018
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i… »

Tajkuni sa međunarodnih poternica na sigurnom u Srbiji

Radio 021 29.07.2018
U poslednjim mesecima dve kontroverzne ličnosti iz okolnih zemalja su dobile azil u Srbiji, iako ih matične države optužuju za krivična dela. Kako su preneli mediji, 15. maja ove godine bugarski tajkun sa Interpolove poternice Cvetan Vasilev je… »

Novi balon koji će potresti svet: Naizgled top kompanije, ali...

B92 29.07.2018
Tehnološki giganti kao što su Tesla, Uber i Spotifaj trenutno imaju sve manje i manje profita. Stručnjaci su zabrinuti upravo zbog toga koliko ta situacija može da utiče na svet. Postavlja se pitanje, da li je to novi balon koji samo što nije pukao… »