Izvor: Dojče vele arhiva vesti 30.07.2018

Mafija je postala nedodirljiva

Dojče vele 30.07.2018
Ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića nastavilo je seriju nerazjašnjenih likvidacija u Beogradu. To je groteskni demanti tvrdnji vlasti da su svi građani bezbedni i dokaz da mafija radi šta hoće, kažu sagovornici DW. Likvidacija ima profesionalni… »

„Drugi masakr nad Muslimanskom braćom“

Dojče vele 30.07.2018
U Kairu je 75 pripadnika Muslimanske braće osuđeno na smrt zbog učešća u demonstracijama 2013. godine. U vojnom režimu koji vlada danas do egipatske javnosti kritike na ovakvu presudu dopiru tek iz inostranstva. Nakon protesta 2013. godine… »

Zatvor sa pet zvezdica

Dojče vele 30.07.2018
Racija u jednom zatvoru u Indoneziji otkrila je masovnu korupciju – bogati zatvorenici obezbeđuju sebi život kao u hotelu. To nije novost u azijskoj zemlji pa je bilo predloga da zatvor čuvaju nepotkupljivi krokodili. Mnogi stranci sede u zatvorima… »

Socijaldemokrate traže sebe

Dojče vele 30.07.2018
Predsednica SPD Andrea Nales je u jednom intervjuu izgovorila da, kada je reč o azilnoj politici, njena stranka ne treba da imitira Zelene već da bude realnija. To je izazvalo mnogobrojne reakcije komentatora u štampi. Socijaldemokratska partija… »

Američka ofanziva na ruski teren

Dojče vele 30.07.2018
Deo trgovinskog dila SAD i EU je dogovor da Evropa uvozi više američkog tečnog gasa. „Oni ga silno žele, a mi imamo gomilu“, rekao je Tramp. Ali da li Evropi treba američki gas koji je trenutno skuplji od ruskog? „Nije na Junkerovu da uopšte… »

Ljudi za koje nema novog „ognjišta“

Dojče vele 30.07.2018
Srpska vlast će obeležavanje godišnjice progona Srba iz Hrvatske iskoristiti za flert sa biračkim telom. Sve to dok hiljade izbeglica ni danas nema krov nad glavom, piše u autorskom tekstu za DW sociolog Dario Hajrić. Predsednik Srbije Aleksandar… »

Nemačka na ivici živaca

Dojče vele 30.07.2018
Odlazak Mesuta Ozila iz nacionalnog tima i teške reči sa svih strana pokazuju opasno stanje u kojem se nalazi Nemačka, piše glavna urednica DW Ines Pol. Ova zemlja gubi sposobnost otvorene razmene argumenata. U početku je problem zapravo bio samo… »

Spas ili katastrofa za životnu sredinu?

Dojče vele 30.07.2018
Zabrinutost za životnu sredinu nikad nije bila veća, a stručnjaci se okreću ka veštačkoj inteligenciji kako bi našli održiva rešenja, recimo za potrošnju struje. Međutim, ova tehnologija sa sobom nosi i rizike. Danas uz pomoć pametnih telefona… »

Most razdora Zagreba i Sarajeva

Dojče vele 30.07.2018
Počinje gradnja Pelješkog mosta koji će povezati okolinu Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske, zaobilazeći komad obale koji pripada BiH. Nezadovoljstvo u Sarajevu se ne stišava, nije isključena ni međunarodna arbitraža. Danas (30. jul) hrvatski… »