Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 30.07.2018

Dvoje stradalo u sudaru jahte i jedrilice u Crnoj Gori

Glas Amerike 30.07.2018
Dvoje stranih državljana smrtno je stradalo u nesreći na moru koja se u ponedjeljak dogodila u blizini poluostrva Luštica, kada je došlo do sudara jahte i jedrilice na kojima je bilo sedmoro djece, javljaju crnogorski mediji. Policija još nije izdala… »

Tramp: Spreman sam na sastanak sa Iranom

Glas Amerike 30.07.2018
Predsednik Donald Tramp rekao je da je spreman da razgovara sa Iranom o poboljšanju odnosa, bez preduslova, i istakao da “će se sastati sa iranskim liderima ako oni to žele”. Tramp je, posle susreta sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom, na… »

Rasprava u Skupštini Kosova o dijalogu sa Srbijom

Glas Amerike 30.07.2018
Ni posle deset sati rasprave, poslanici Skupštine Kosova nisu uspeli da usaglase stavove o rezoluciji, koju je predložila opoziciona Socijaldemokratska partija, u vezi sa dijalogom o normalizaciji odnosa sa Srbijom. Rezolucija nije stavljena na glasanje… »

Advokati traže Komisiju za istraživanje napada na advokate

Glas Amerike 30.07.2018
Advokatska komora Srbije (AKS) pohvalila je medije u vezi sa izveštavanjem o ubistvu advokata Dragoslava Ognjanovića, ali i zahtevala da se prekine sa tabloidnim izveštavanjem u pojednim medijima. Kako su rekli na konferenciji za novinare apeluju i… »

Sobranje: Referendum o imenu Makedonije 30. septembra

Glas Amerike 30.07.2018
Referendum o novom imenu Makedonije, čija je uspešna realizacija uslov za integraciju zemlje u NATO i Evropsku uniju, biće održan 30. septembra, odlučilo je u ponedeljak makedonsko Sobranje. Za raspisivanje referenduma glasalo je 68 poslanika… »

Đulijani: Male šanse da će Tramp svedočiti u istrazi Rusije

Glas Amerike 30.07.2018
Advokat predsednika Donalda Trampa, Rudi Đulijani, izjavio je u ponedeljak da je malo verovatno da će Tramp pristati da odgovara na pitanja specijalnog tužioca Roberta Malera o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. i tome da li je… »

Analitičari: Vašington i Moskva da obnove kontakte iz hladnog rata

Glas Amerike 30.07.2018
SAD i Rusija trebalo bi da što pre ožive saradnju iz ere Hladnog rata kako bi sprečile širenje nuklearnog oružja. To je zaključak izveštaja Međunarodnog instituta za strateške studije, koji koristi nedavno deklasifikovane arhive obaveštajnih… »

Nestanak malezijskog aviona zauvek misterija?

Glas Amerike 30.07.2018
Jedna od najvećih misterija u avijaciji možda će ostati nerešena. Istražitelji koji su pokušavali da pronađu avion Malezija Erlajnsa MH370 koji je nestao pre četiri godine, konstatovali su u izveštaju objavljenom u ponedeljak da ne mogu da utvrde… »

Požar van kontrole u severnoj Kaliforniji odneo šestu žrtvu

Glas Amerike 30.07.2018
Šumskli požar koji bukti neobuzdano u Severnoj Kaliforniji odneo je šestu žrtvu. Na konferenciji za novinare u nedelju, šerif okruga Kounti, Tom Bosenko, rekao je da se žrtva, koja nije identifikovana, nije evakuisala uprkostupozorenjima i pozivima… »