Izvor: Južne vesti arhiva vesti 30.07.2018

I advokati na jugu protestuju jednonedeljnim štrajkom

Južne vesti 30.07.2018
Povodom ubistva beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, advokati u Srbiji proglasili su jednonedeljnu obustavu rada, a pridružile su im se i kolege sa juga. Predsednik Advokatske komore Niš Gordan Pantić kaže da štrajk neće biti… »

Poziv srednjoškolcima da postanu “EU ambasadori”

Južne vesti 30.07.2018
Mladi iz Niša koji žele da se uključe u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji, mogu da se prijave do 15. avgusta i postanu “EU ambasadori” svojim vršnjacima. Projekat “EU pregovori na jeziku mladih“… »

Medvedeva bez vode, Vodovod još rekonstruiše mrežu u toj ulici

Južne vesti 30.07.2018
Ni nakon skoro dva meseca otkako je otpočela rekonstrukcija Ulice Aleksandra Medvedeva kod niških tehničkih fakulteta, ekipe Javnog komunalnog preduzeća Naissus nisu završile radove na vodovodnoj mreži. Danas će slavine kod stanovnika ove ulice i… »

Žitelji naselja Nikola Tesla rešili da uzmu stvar u svoje ruke i urede kraj

Južne vesti 30.07.2018
Nekolicina komšija u niškom naselju Nikola Tesla, odnosno Broj 6, poslednjih nedelja organizovala je akcije čišćenja i uređenja sportskih terena, keja, parka i zapuštenih mobilijara za decu. Zbog, kako kažu u ovom udruženju u formiranju… »

Pojedine leskovačke ulice dobijaju grebani asfalt, građani nezadovoljni kvalitetom

Južne vesti 30.07.2018
Iako će postavljanjem grebanog asfalta privremeno biti rešen problem blata i bara u pojedinim leskovačkim ulicama, građani u naselju “Rade Žunić” negodovali su jer smatraju da posao neće biti valjano odrađen. Radovi na postavljanju grebanog… »

Planinari vode u Prekonošku pećinu, Niševačku klisuru i na “Belmužijadu”

Južne vesti 30.07.2018
Akcija koju organizuje Planinarsko društvo Preslap zakazana je za subotu, 4. avgust, a predviđeno je da planinari i zainteresovani rekreativci obiđu Prekonošku pećinu, jednu od prvih uređenih za posetioce u Jugoslaviji, zatim uzvišenje Kule, pa… »

Termin duela Radničkog i Makabija pomeren za sat vremena kasnije

Južne vesti 30.07.2018
Iako je prvobitno trebalo da se revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Radničkog i Makabija igra u četvrtak, 2. avgusta od 20 sati, kažu u Radničkom, ovaj okršaj pomeren je za sat vremena kasnije, pa će se igrati od 21 sat… »

"Cumtobel" u Nišu pokrenuo deo proizvodnje

Južne vesti 30.07.2018
Sredinom jula počela je serijska proizvodnja komponenti za osvetljenje u fabrici Cumtobel u Nišu, kako su saopštili, a krajem avgusta bi trebalo da počne i proizvodnja svetiljki, dok je otvaranje planirano za kraj septembra, kada će fabrika imati 350… »

Partizan sa igračem više do minimalne pobede nad Dinamom

Južne vesti 30.07.2018
Sve do 82. minuta Dinamo je u Surdulici odolevao vicešampionu Srbije Partizanu, uprkos tome što je od 57. imao igrača manje na terenu. Ipak, nisu uspeli Vranjanci da tako izdrže do kraja, pa su poraženi i u 2. kolu Superlige sa minimalnih 1:0, a… »

Luksuzne “škode” za Gradsku upravu Niš kao kapitalna investicija

Južne vesti 30.07.2018
Na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš je podnovila vozni park luksuznom “škodom superb” i dvema nešto jeftinijim "fabijama”. Prema dokumentaciji, kola su kupljena kao kapitalni projekat, međutim, niko iz Gradske uprave nije bio… »