Izvor: Kurir arhiva vesti 30.07.2018

Zajednički apel advokata na bezbednost profesije nakon ubistva kolege Ognjanovića: Pogođeni smo, ali ne i zastrašeni! Mi…

Kurir 30.07.2018
BEOGRAD - Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac i Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor istakli su danas, na konferenciji za medije povodom ubistva Dragoslava Miše Ognjanovića, da ubistvo njihovog kolege do nije samo udar na… »

Johanes han: Zapadni Balkan izvozi stabilnost

Kurir 30.07.2018
Strategija EU za zapadni Balkan pokrenula je novu dinamiku u regionu. Najveći napredak u evrointegracijama na zapadnom Balkanu u poslednjih godinu dana zabeležila je Makedonija, ali i ostali iz regiona napredovali su više nego ranije. Indikativni datum… »

Sve ide iz državnog budžeta: Troškovi referenduma o imenu Makedonije biće 3,5 miliona evra

Kurir 30.07.2018
Troškovi za referendum o imenu Makedonije, za koji je danas Sobranje donelo odluku da će biti održan 30. septembra, iznosiće 3,5 miliona evra. Novac će biti obezbeđen iz budžeta Republike Makedonije, a preraspodeljen među korisnicima centralne… »

Tragedija u crnoj gori: Muškarac i žena iz Poljske poginuli u sudaru jahte i jedrilice u Boki Kotorskoj! (foto)

Kurir 30.07.2018
Poljski državljani Pjotr Martin Makovski (39) i Emilia Agneska Pjaskovska (46) smrtno su stradali u pomorskoj nesreći koja se oko 12 časova dogodila na moru, oko 13 kilometara jugoistočno od uvale Oblatna u zalivu Trašte. Iz za sada neutvrđenih… »

Horor u indoneziji: Zemljotres ubio 17 osoba, počela akcija spasavanja 500 turista zarobljenih na planini (video)

Kurir 30.07.2018
U toku je spasavanje stotinjak penjača na planini Rindžaniju na indonezijskom ostrvu Lomboku, dan nakon što je snažan potres magnitude 6,4 stepena pogodio popularno turističko odredište, saopštio je u ponedjeljak službenik agencije za katastrofe… »

Prvi put posle 40 godina nije video svoje ime na listiću: Mugabe glasao na izborima u Zimbabveu (video)

Kurir 30.07.2018
Bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe glasao je danas prvi put posle 40 godina, a da njegovo ime nije bilo na glasačkom listiću na izborima u toj zemlji. Teško hodajući 94-godišnji Mugabe podigao je svoju pesnicu pozdravljajući pristalice, a… »

Manja gužva u saobraćaju nego prethodnih dana: Zadržavanje na prelazima od pola sata do sat vremena

Kurir 30.07.2018
BEOGRAD - Prema poslednjim podacima Uprave granične policije zadržavanja na graničnim prelazima su od pola sata do sat vremena za putnička vozila, saopštio je AMSS. Na Gradini zadržavanja na ulazu u Srbiju su oko 50 minuta dok su na izlazu oko 30… »

Uzgajali i prodavali marihuanu: Šestoro uhapšeno u Austriji i Srbiji zbog trgovine drogom

Kurir 30.07.2018
BEOGRAD - Srpska i austrijska policija otkrile su u zajedničkoj akciji dve laboratorije za uzgoj marihuane u Austriji i jednu u Srbiji i uhapsile šest osoba, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. U Beču su uhapšeni… »

Još jedna varljiva nedelja pred nama: Ponedeljak širom Srbije topao, ali kišovit, a evo kakvo nas vreme tek očekuje

Kurir 30.07.2018
U Srbiji će danas biti toplo i nestabilno, iznad većeg dela zemlje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na severu i zapadu veći deo dana preovladivaće sunčano, po podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti moguća… »

Novi izveštaj o nestanku aviona MH370: Kurs je namerno preusmeren, agonija putnika trajala 7 sati! (foto, video)

Kurir 30.07.2018
Nezavisni izveštaj o istrazi o nestanku aviona MH370 kompanije "Malezija erlajns" ukazuje na propuste u odgovoru malezijske vlade koji su, kako se navodi, pogoršali situaciju s razjašnjenjem u vezi misterioznog nestanka aviona. U izveštaju, koji je… »