Izvor: N1 Info arhiva vesti 30.07.2018

Bez Olge na balkonu: Biće vremena za mene

N1 Info 30.07.2018
Srpska teniserka Olga Danilović zahvalila se na pozivu da se nađe na balkonu Skupštine Grada Beograda tokom dočeka za vaterpoliste. Danilovićeva je u nedelju osvojila prvu titulu u karijeri na WTA turu, pošto je trijumfovala na turniru u Moskvi… »

Društvo sudija: Napad na advokata napad na pravosudni sistem

N1 Info 30.07.2018
Povodom ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, Društvo sudija Srbije saopštilo je da je zabrinuto zbog napada na advokate koji predstavljaju deo pravosudnog sistema i apeluje na policiju i tužilaštvo da preduzmu sve mere u pronalaženju učinioca… »

Sudar jahte i jedrilice kod Tivta, poginule dve osobe

N1 Info 30.07.2018
Dve osobe, muškarac i žena, poginule su u pomorskoj nesreći koja se oko 12 sati dogodila na moru, oko osam milja jugoistočno od uvale Oblatna kod Tivta, u Crnoj Gori. Iz Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore saopšteno je da je u pitanju dvoje turista… »

Hiljade dočekale vaterpoliste: Vidimo se još koji put

N1 Info 30.07.2018
Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je srpske vaterpoliste ispred Skupštine Grada Beograda posle njihovog trijumfa na Evropskom prvenstvu u Barseloni. Izabranici Dejana Savića su proteklog vikenda po četvrti put uzastopno, a osmi put ukupno postali… »

Referendum o imenu Makedonije 30. septembra

N1 Info 30.07.2018
Parlament Makedonije odlučio je a 30. septembra bude održan referendum o imenu države, čija je uspešna realizacija uslov za integraciju u NATO i EU. Za raspisivanje referenduma glasalo je 68 poslanika - vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza… »

Han: Princip za EU integracije Balkana - "izvoz" stabilnosti

N1 Info 30.07.2018
Evropski komesar za proširenje Johanes Han zadovoljan je strategijom EU za Zapadni Balkan (iz februara) jer je pokrenula novu dinamiku u regionu, ali se zalaže za realizam u pogledu evrointegracije regiona. U intervjuu za EURACTIV Nemačka, Han je rekao… »

Planinari i vodiči blokirani posle zemljotresa u Indoneziji

N1 Info 30.07.2018
Više od 500 planinara i njihovih vodiča blokirano je na planini Rindžani, popularnom turističkom odredištu na ostrvu Lombok u Indoneziji, dan posle snažnog zemljotresa, saopštile su lokalne vlasti. Na lice mesta su poslati helikopteri i spasilačke… »

DS podneo predlog za razrešenje Vjerice Radete

N1 Info 30.07.2018
Poslanici Demokratske stranke (DS) uputili su predsednici Skupštine Srbije zvaničan predlog za razrešenje poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete sa mesta potpredsednice parlamenta zbog, kako su naveli, nedopustivog govora mržnje prema… »

Nije bilo tuče u Kušadasiju, bačena tečnost na autobus Laste

N1 Info 30.07.2018
U turskom letovalištu Kušadasi nije bilo tuče srpskih i turskih turista, nego je jedan čovek bacio "molotovljev koktel" na autobus srpskih studenata, rekao je Miodrag Skendžić iz beogradskog autoprevoznika "Lasta". Skendžić je naglasio da je reč… »

Vučić vaterpolistima: Hvala na srčanoj borbi za Srbiju!

N1 Info 30.07.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti izdvojena značajna sredstva Olimpijskom savezu Srbije i vaterpolistima koji su po četvrti put za redom osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Vučić je posle sastanka s vaterpolistima… »