Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 30.07.2018

I niški ADVOKATI OBUSTAVILI RAD na nedelju dana

Niške vesti 30.07.2018
Advokatska komora Srbije objavila je jednonedeljnu obustavu rada zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Beogradu. Advokatska komora Niš priključila se protestu, potvrđuje za Niške Vesti Gordan Pantić, predsednik AK Niš. Advokatura u… »

MLADI AMBASADORI : „EU pregovori na jeziku mladih“

Niške vesti 30.07.2018
Mladi ambasadori pozivaju srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara da učestvuju u projektu “EU pregovori na jeziku mladih“ koji ima za cilj da se direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o… »

DANAS JE OGNJENA MARIJA: Ništa ne radite, a ako baš morate čuvajte se ognja i gromova

Niške vesti 30.07.2018
U narodnom predanju čuvaju se primeri o vatri ili gromovima koji su u vrele praznične dane spalili žito, seno i domove ljudi koji su se ogrešili radeći na praznik Ognjene Marije Svi pravoslavni vernici danas obeležavaju praznik svete veliko… »

JKP „Naissus: Završeni radovi u Aleksandra Medvedeva

Niške vesti 30.07.2018
Javno komunalno preduzeće „Naissus“ završilo je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u niškoj ulici Aleksandra Medvedeva kod tehničkih fakulteta. Postavljena je autocisterna za snabdevanje vodom stanovnika u tom delu grada, naselje Stevan… »

Će gi tepamo! (VIDEO)

Niške vesti 30.07.2018
„Kapiten“ niškog Radničkog Riota Noma pozvao je MERAKLIJE na revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope koja je zakazana u četvrtak za 21 sat na stadionu Čair. „Dođite na Čair da razbijemo Makabi. Će gi tepamo!“, rekao je… »

„Presentation Skills“- radionice za studente i srednjoškolce

Niške vesti 30.07.2018
Predavanja se besplatna, izvode se na engleskom jeziku i otvorena su za sve zainteresovane srednjoškolce i studente, a rok za prijavu je 3. avgust. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa strukturom prezentacije, metodama prezentovanja, javnim… »

Anđela i Aleksandra koncertne dvorane zamenile OBRENOVIĆEVOM ULICOM : Ljubav prema muzici dele sa Nišlijama

Niške vesti 30.07.2018
Anđela Stojanović i Aleksandra Trifunović su slučajno počele da sviraju u Obrenovićevoj ulici, a njihova pojava i muzika su privukle prolaznike koji sve češće zastajkuju da čuju do kraja kompoziciju koju izvode. Za njih je sviranje na ulici… »

Austrijski ambasador: Niš veoma važan grad za Austriju

Niške vesti 30.07.2018
Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti sastao se u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i tom prilikom istakao da je Niš veoma važan grad za tu zemlju. “O interesovanju moje zemlje za Niš govori i to što smo ovde pre… »

Zumtobel započinje serijsku proizvodnju u Nišu

Niške vesti 30.07.2018
Nova fabrika Zumtobel Grupe (’Cumtobel Grupa’) u Nišu je u završnoj fazi pripreme i razvoja. Od polaganja kamena temeljca u julu 2017. godine građevinski radovi napreduju prema rasporedu te je ostvaren veliki napredak u izgradnji. Samo godinu dana… »

Hotel Partizan u Niškoj Banji od turističkog bisera do zgarišta

Niške vesti 30.07.2018
Vatra je potpuno uništila potkrovlje i sprat ispod, dok su vatrogasci uspeli da sačuvaju prvi i drugi sprat hotela. Prema kazivanjima meštana Niške Banje, objekat koji gotovo celu deceniju nije imao goste i beznadežno čekao svog novog vlasnika, sve… »