Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 30.07.2018

Advokati traže od Vlade posebno telo za istragu napada

Nova ekonomija 30.07.2018
Predstavnici advokatskih komora Srbije i Beograda ocenili su danas da je ubistvo advokata Miše Ognjanovića zvono za uzbunu, ali su i naveli da nisu imali informacije da je ubijeni kolega bio životno ugrožen. "Povodom ubistva advokata Miše… »

Tabaković: NBS već radi projekcije za najavljeno povećanje plata i penzija

Nova ekonomija 30.07.2018
U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je guverka NBS Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na pitanje novinara da li NBS plaši mogućnost privatizacije Komercijalne banke i drugih… »

Kina sve jači igrač u Latinskoj Americi

Nova ekonomija 30.07.2018
Veći deo protekle decenije SAD su obraćale malo pažnje na Latinsku Ameriku. Umesto toga, usmerile su se na jačanje privrednih, vojnih i diplomatskih veza sa Azijom, kao deo strategije administracije tadašnjeg predsednika Baraka Obame da bi se suzbio… »

Prodaja PKB-a se očekuje u avgustu

Nova ekonomija 30.07.2018
Oglašavanje prodaje imovine i kapitala Poljoprivredne korporacije Beograd i zavisnih preduzeća očekuje se u avgustu, rečeno je Beti u Ministarstvu privrede. Zaključkom Vlade Srbije određeno je da će se postupak privatizacije PKB-a i zavisnih… »

Dojče banka preselila veći deo aktivnosti iz Londona u Frankfurt

Nova ekonomija 30.07.2018
Nemačka Dojče banka potvrdila je da je iz Londona u Frankfurt preselila “veliki deo” svojih aktivnosti u vezi sa tzv evro kliring operacijama. Iako za sobom ne povlači preseljenje zaposlenih niti gubitak ijednog radnog mesta, ovaj potez Dojče… »

Crna Gora pokreće projekat ekonomskog državljanstva

Nova ekonomija 30.07.2018
Vlada Crne Gore odlučila je da oživi projekat ekonomskog državljanstva koji bi, sudeći po oprečnim reakcijama, mogao pribaviti značajnu korist za državu, ali i naneti ozbiljnu štetu.Kako prenosi Radio slobodna Evropa, shodno novoj odluci vlade… »

Novosadsko preduzeće DES od danas u štrajku

Nova ekonomija 30.07.2018
Sindikat Sloga saopštio je da je 80 od ukupno 170 radnika novosadskog preduzeća DES od jutros u štrajku u krugu preduzeća. Prema rečima Zorice Stepanov iz Sindikata „Sloga DES“ štrajkača bi bilo više da u petak deo sektora za šnajderke nije… »

Sberbanka bez širenja u Evropi - cilj veća profitabilnost

Nova ekonomija 30.07.2018
Sve filijale Sberbank Evropa su profitabilne od 2017. godine, sa izuzetkom hrvatske zbog sporazuma o hrvatskom maloprodajnom lancu Agrokor, koji je bio veoma težak, rekao je viši potpredsednik Sberbank Rusija Igor Kolomejski.U razgovoru sa novinarima iz… »

Berlin sprečio ulazak Kineza na nemačko tržište struje

Nova ekonomija 30.07.2018
Kina je bila fabrička traka ovog sveta, a sada hoće da bude njegov vlasnik, piše nemačka štampa nakon pokušaja Kineza da uđu na nemačko tržište struje. Vlada u Berlinu je sprečila taj pokušaj mešanjem u tržište. Zvanični Berlin ponovo je… »

Ravanica ima zainteresovane kupce

Nova ekonomija 30.07.2018
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić danas je izjavio da ima zainteresovanih za kupovinu fabrike konditorskih proizvoda Ravanica. "Nadam da će biti više od deset ponudjača koji će učestvovati na javnom nadmetanju za Ravanicu", rekao je Erić… »