Izvor: Pravda arhiva vesti 30.07.2018

Dačić: Neka se svi izjasne o Kosovu, pa i crkva! Mi predlažemo... (video)

Pravda 30.07.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da u ovom trenutku i SAD i Rusija apsolutno podržavaju dijalog koji se vodi u Briselu i spremne su da prihvate rešenje koje se postiže dogovorom. - Mi predlažemo mirno i kompromisno rešenje za… »

Ovo je Srbin koga je usred Splita pretuklo 10 Hrvata: Ustašama zasmetale reči cara Lazara i ćirilica! (foto)

Pravda 30.07.2018
Aleksandar Gundelj pretučen je pre dva dana na plaži Bačvice kod Splita, zbog tetovaže koju ima na leđima a na kojoj su ispisane reči cara Lazara na ćirilici. Dok je šetao sa drugaricom, opkružilo ga je deset Hrvata koji su mu se obratili rečima… »

Strah i trepet celog zapada i NATO-a: Rusija dobija nuklearne mišiće iz daleke budućnosti

Pravda 30.07.2018
Krstarice sa balističkim raketama, kompleksi za vazdušne udare i teške interkontinentalne rakete čine suštinu modernizacije ruskog nuklearnog arsenala, koji bi do 2027. godine trebalo da se ogrne u novo ruho. Drugima rečima, novo kopneno, morsko i… »

Tramp preti da će obustaviti rad svoje vlade ako demokrate ne podrže gradnju zida prema Meksiku (video)

Pravda 30.07.2018
Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je da će dozvoliti da se američka federalna vlada "ugasi" ukoliko demokrate ne podrže velike promene Zakona o imigraciji, za koje se zalaže njegova administracija. - Bio bih voljan da 'ugasim' vladu ako nam… »

Vučić: Zastupam jedino interese Srba i Srbije (video)

Pravda 30.07.2018
Ne zastupam albanske interese, već interese Srba i Srbije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ističe da će izaći sa idejama za koje misli da su najbolje za budućnost naše zemlje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da u… »

Kusturičin dokumentarac u Veneciji: Bez konkurencije

Pravda 30.07.2018
U zvanični program predstojećeg izdanja Venecijanskog filmskog festivala uvršten je i dokumentarni film slavnog srpskog reditelja Emira Kusturice "El Pepe, Una Vida Suprema". Film o bivšem i voljenom predsedniku Urugvaja Pepeu Muhiki biće prikazan… »

Kusta zatvara Međunarodne vojne igre u Rusiji!

Pravda 30.07.2018
Emir Kusturica i njegov „No smoking orkestra“ nastupiće na svečanoj ceremoniji zatvaranja 4. Međunarodnih vojnih igara u Rusiji. Slavni režiser i muzičar imaće nastup na poziv ruskog Ministarstva odbrane, a sastaće se i sa ministrom odbrane… »

Zašto je Tito ustašama omogućio da sa sovjetima oslobađaju Srbiju?

Pravda 30.07.2018
Gotovo pola veka svetlost nije obasjavala jedan popriličan deo prošlosti u vezi sa Srbijom i srpskim narodom. Ti događaji nisu pomagali i služili razumevanju naše sadašnjosti. Ali zato su bili i ostali u funkciji hrvatskih političara i istoričara… »

Izveštaj o sreberenici nametnut: Dodik tvrdi da je sporni dokument nastao pod pritiskom

Pravda 30.07.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Izveštaj o događajima u Srebrenici 1995. godine nametnut, netačan i urađen pod pritiskom, zbog čega je zatražio da se o njemu ponovo razmatra u Narodnoj skupštini Srpske. - Tadašnja vlada… »

Crnogorski poslanik podržao patrijarha: Srbi u Crnoj Gori su sistemski diskriminisani već decenijama!

Pravda 30.07.2018
Srbi su u Crnoj Gori sistemski diskriminisani već decenijama, brojna njihova prava su kršena ili osporena, izloženi su stalnoj propagandi i pritisku da promene identitet, da se odreknu svoje tradicije. Nije preterano reći da ogromna većina Srba u… »