Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 30.07.2018

Advokatska komora Kragujevac se priključila protestu

RT Kragujevac 30.07.2018
Advokati Srbije, počev od danas, obustavili su rad na nedelju dana, zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića. Ovom protestu priključila se i Advokatska komora Kragujevac, koja ima 500 advokata. Kako je saopšteno, tokom obustave rada advokati… »

Uhapšena zbog krađe

RT Kragujevac 30.07.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rači uhapsili su S. M. (1996) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo krađa. Postoje osnovi sumnje da je ona ušla u nezaključanu kuću jednog domaćinstva u okolini… »

„Nauči, osnaži se“ – edukativne radionice za Romkinje

RT Kragujevac 30.07.2018
Udruženje žena romske populacije „Zurali Romnji“ predstavilo je danas aktivnosti koje će biti sprovedene u okviru projekta „Nauči, osnaži se“. Rezultati anketiranja koje je sprovelo ovo udruženje, pokazali su da je najveći broj žena… »

Grad opredelio sredstva za saniranje štete od nevremena

RT Kragujevac 30.07.2018
Građani čiji su objekti pretrpeli štetu usled olujnog vetra, kiše, grada, podzemnih voda i sleganja tla, udara groma i požara, mogu da računaju na pomoć Grada Kragujevca. Za ublažavanje i saniranje štete na stambenim objektima nastale u pomenutim… »

Kakve automobile voze građani Srbije

RT Kragujevac 30.07.2018
Razlog uvođenja rigoroznije kontrole prilikom tehničkog pregleda vozila je povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a prvi rezultati su već vidljivi, saopštio je nedavno ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je od… »

U prvih šest meseci identifikovano 28 žrtava trgovine ljudima

RT Kragujevac 30.07.2018
Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležava se danas, u cilju podizanja svesti javnosti o ovom problemu. U tome učestvuje i Crveni krst Kragujevca, putem vršnjačkih edukacija i drugih aktivnosti. Cilj je da se ukaže na ovu negativnu… »

Kragujevcu 3,15 miliona za povećanje zapošljivosti mladih

RT Kragujevac 30.07.2018
Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je Gradu Kragujevcu 3,15 miliona dinara za realizaciju projekta „Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“. Na Javni konkurs za podršku jedinicama lokalne… »

Radnički 1923 nerešeno sa Šumadijom

RT Kragujevac 30.07.2018
Fudbaleri Radničkog 1923, treću kontrolnu utakmicu sa Šumadijom iz Aranđelovca, odigrali su nerešeno, a susret na stadionu „Čika Dača“ završen je rezultatom 1:1. Kragujevčani su u prethodna dva susreta savladali Jedinstvo iz Paraćina i… »

Vozilo se zapalilo u ul. Svetozara Markovića

RT Kragujevac 30.07.2018
Vozilo marke BMV zapalilo se danas u centru grada, u ulici Svetozara Markovića. Povređenih nema, ali je pričinjena materijalna šteta. Kako Televizija Kragujevac saznaje, do požara je došlo zbog curenja ulja, koje se usled visoke temperture vazduha… »

Saobraćajni kolaps posle kiše

RT Kragujevac 30.07.2018
Saobraćajni kolaps česta je slika na kragujevačkim ulicama posle kiše. Tako je bilo i danas oko 14 časova na najprometnijim ulicama u gradu – u centru, kod Medicinske škole, na Maloj vagi, Lepeničkom bulevaru… Nervozni su bili i vozači i… »