Izvor: RTV arhiva vesti 30.07.2018

Advokati obustavili rad zbog ubistva Ognjanovića

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Advokati u Srbiji su danas stupili u jednonedeljni štrajk. Obustavom rada se solidarišu sa porodicom ubijenog advokata, Dragoslava Miše Ognjanovića, a od policije i tužilaštva traže efikasnu i brzu istragu koja će dovesti do počinilaca… »

Han o proširenju EU: Kvalitet pre brzine

RTV 30.07.2018
BERLIN - Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva, Johanes Han, kaže da 2025. godina nije predaleka za zemlje koje žele da se pridruže Uniji i ističe da suštinsko sprovođenje za to nužnih reformi iziskuje vreme, pri čemu je… »

Referendum u Makedoniji 30.septembra

RTV 30.07.2018
SKOPLJE - Makedonski parlament odredio je danas 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike. U 120-članom Sobranju, 68… »

Tragedija u Bokokotorskom zalivu: Sudar jahte i jedrilice, 2 osobe stradale, 1 privedena

RTV 30.07.2018
LUŠTICA - U sudaru jahte i jedrilice u zalivu Trašte u blizini crnogorskog mesta Oblatno danas oko podneva stradale su dve osobe, navodi RTCG. Crnogorska televizija nezvanično javlja da je stradao skiper jedrilice i žena koja je sedela pored njega… »

Indonezija: Evakuišu se turisti sa vulkana, 17 poginulih

RTV 30.07.2018
DŽAKARTA - Spasioci pokušavaju da evakuišu više stotina turista, koji su ostali zarobljeni na planini Rindžani, aktivnom vulkanu na indonežanskom ostrvu Lombok, nakon što je zemljotres u kojem je stradalo 17 osoba pokrenuo klizišta. Oko 820 osoba… »

Molotovljev koktel na srpski autobus u Turskoj

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - U turskom letovalištu Kušadasiju došlo je do incidenta, tokom kojeg je jedan gost hotela, u kojem su se nalazili srpski turisti, bacio zapaljivu tečnost na "Lastin" autobus. Niko nije ni povređen u incidentu, a napadač je uhapšen, rečeno… »

Francuska: Od 1. septembra zabranjeni mobilni telefoni u školama

RTV 30.07.2018
PARIZ - Francuski parlament danas je definitivno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u osnovnim i nekim srednjim školama, a ta odluka stupa na snagu od početka nove školske godine, 1. septembra. Nakon što je prošle nedelje Senat dao zeleno… »

Otac uzgajao marihuanu u Bačkom Petrovcu, sinovi u Beču

RTV 30.07.2018
NOVI SAD/BEČ - U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave u Novom Sadu i austrijske policije otkrivene su tri laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim… »

Guvernerka potvrdila: U toku pripreme za privatizaciju Komercijalne banke

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković. Odgovarajući na pitanje novinara da li NBS plaši mogućnost privatizacije Komercijalne… »

Srbija dobija prihvatilište za žrtve trgovine ljudima

RTV 30.07.2018
BEOGRAD - Srbija planira da ove godine otvori prvo prihvatilište za urgentni smeštaj žrtve trgovine ljudima, a povodom 30. jula, Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima organizovan je okrugli sto na temu saradnje državnih organa u zaštiti prava… »