Izvor: SEEbiz arhiva vesti 30.07.2018

DS predao potpise poslanika za razrešenje Radete sa mesta potpredsednice parlamenta

SEEbiz 30.07.2018
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) uputila je danas Skupštini Srbije predlog za smenjivanje poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete sa funkcije potpredsednice parlamenta zbog govora mržnje, uvreda i bola koji je nanela porodici nedužnih… »

Tabaković: Finansijski sistem u Srbiji otporniji na međunarodne uticaje

SEEbiz 30.07.2018
BEOGRAD - Finansijski sistem u Srbiji je sada otporniji na međunarodne uticaje, pre svega jer je smanjeno učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) i dinar se češće koristi u transakcijama, ocenila je danas guvernerka Narodne banke Srbije… »

Beogradska berza: Jača investiciona aktivnost, indeksi u padu

SEEbiz 30.07.2018
BEOGRAD - Življa aktivnost investitora na domaćem tržištu akcija, ali i pad oba berzanska indeksa, obeležili su prvi trgovački dan u nedelji na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 38,3 miliona dinara (324,3 hiljade evra). Indeks… »

Crna Gora ponovo daje državljanstvo za ulaganja

SEEbiz 30.07.2018
PODGORICA - Vlada Crne Gore odlučila je da oživi projekat ekonomskog državljanstva koji bi, sudeći po oprečnim reakcijama, mogao pribaviti značajnu korist za državu, ali i naneti ozbiljnu štetu. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, shodno novoj… »

Sberbank ne planira širenje u Evropi, cilj veća profitabilnost

SEEbiz 30.07.2018
BEOGRAD - Sve filijale Sberbank Evropa su profitabilne od 2017. godine, sa izuzetkom hrvatske zbog sporazuma o hrvatskom maloprodajnom lancu Agrokor, koji je bio veoma težak, rekao je viši potpredsednik Sberbank Rusija Igor Kolomejski. U razgovoru sa… »

Počinje izgradnja Pelješkog mosta

SEEbiz 30.07.2018
STON - Predstavnici Hrvatskih cesta, naručitelja radova i China Road and Bridge Corporation (CRBC), izvođača radova, potpisali su danas u Stonu zapisnike o primopredaji projektne dokumentacije za izgradnju Pelješkog mosta. Predsjednik Uprave Hrvatskih… »

Pad azijskih indeksa, tehnološki sektor pod pritiskom

SEEbiz 30.07.2018
TOKIO - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica pale, dok se tečajevi najvažnijih valuta kreću u uskom rasponu jer su ulagači oprezni na početku tjedna u kojemu će nekoliko središnjih banaka održati sjednice, a mnoge velike kompanije… »

Blage oscilacije cijena nafte na početku tjedna

SEEbiz 30.07.2018
LONDON - Cijene nafte u ponedjeljak ne osciliraju značajnije, pri čemu je na američkom tržištu cijena barela blago porasla nakon četiri tjedna pada, dok je na londonskom tržištu blago pala. Nakon prošlotjednog rasta za 1,8 posto, jutros je na… »

U blokadi više od 23.000 poslovnih subjekata

SEEbiz 30.07.2018
ZAGREB - Prema podacima Financijske agencije (Fina), na kraju lipnja ove godine u blokadi je bilo oko 23.159 poslovnih subjekata s ukupnim dugom od 12,29 milijardi kuna, a najzaduženiji su bili blokirani poslovni subjekti s područja Grada Zagreba. Od… »

Zbog Oliverove smrti proglašen Dan nacionalne sućuti

SEEbiz 30.07.2018
ZAGREB - Na telefonskoj sjednici vlade danas je donesena odluka o proglašenju 31. srpnja 2018. godine Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, objavio je Plenković na svom Twitter profilu dodajući kako su taj njegov prijedlog… »